Aan tafel allergievrij als het snel moet gaan recepten vegan

15-minute meals…



Wat wij zoal eten is een veelgestelde vraag. Wat we eten als het snel moet gaan nog meer. Vroeger zouden we dan al snel om friet met stoofvlees of curryworst, pizza of pitta gaan maar die tijd is voorbij. We halen nog zelden friet. Een lekkere plantaardige maaltijd op tafel zetten vraagt namelijk niet veel tijd. Óók lekker voor niet-vegans…

Een paar snelle gerechten (in ongeveer 15 minuten te bereiden) die hier al eens op ‘t menu staan:

 
 
  • Stoemp met boerenkool en paprika of met witloof, pijpajuin, platte peterselie en gerookte tofublokjes. Aardappelen worden hier altijd gestoomd. Dat duurt amper 7 minuten. Intussentijd maak ik de groenten schoon. Aanstoven, aardappelen erbij, stoempen, kruiden en klaar!
  • Gestoomde bladgroenten (zoals hier bv paksoi, chinese kool, spinazie) met rijst (eventueel voorgekookte rijst of granen van Céréal Bio die je op 2 minuten klaar hebt in de microgolf), pindadressing (Limoensap, pindakaas met stukjes, rode peper, koriander, komijn, pindaolie, peper, zout mengen.) en cashewnoten. Of deze Gado Gado met een iets andere pindasaus.

 

 
  • noedelsoep  (groentebouillon (Tellofix Gold), kokosmelk, soba- of rijstnoedels, champignons, sperziebonen, chinese kool, pijpajuin, kipstuckjes  van de Vegetarische Slager)
  • Quesadilla heb ik al op verschillende manieren gemaakt. Ik koos ervoor omdat zoon, die altijd wel een grapje klaar heeft over onze manier van eten, bleef avondeten. Hij grijpt zelf nogal snel naar fast-food en met de quesadilla (met binnenin humus, spinazie en Wheaty vegan kebab. Erbij: gestoofde spinazie/pijpajuin/paprika) liet ik hem zien en smaken hoe het op een vegan manier ook snel en lekker kan.  Het compliment ‘Dit zou ik alle dagen wel kunnen eten’ nam ik na de maaltijd met plezier aan. 
  • Wrap  (I loooove wrap!) (foto bovenaan post) met komkommer, rucola, kipstuckjes en tofuspread (tofu, appelazijn ,citroensap, peper, zout, mosterd, bieslook, zonnebloemolie, tuinkers, peterselie) die écht helemaal smaakt als tartaarsaus. Je kan in een wrap steken wat je wil. Deze pittige wrap nam ik onlangs mee als lunch voor onderweg.
  • Door gebruik te maken van groenten uit bokaal werd deze linzensalade een makkelijke snelversie.
  • Pizza met topping van spinazie, paprika, kerstomaten, champignons en olijven
Wat eet jij als het snel moet gaan?
 

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

  1. ik zou gerust ook wel eens een veggiemaaltijd tussendoor kunnen verteren, maar vrouwlief houdt niet van vleesloze maaltijden… 😉

  2. Nu heb ik een reuze honger van al die lekkere dingen te zien.<br />Grtjs<br />Daniëlle

  3. lekker allemaal, ik ben ook dol op wraps…. hier met kruidenroomkaas, kipfilet plakjes en sla jammie jammie ( deze koud ) en warm met kipfilet paprika tomatenblokjes en saus en mais… o wat smullen we weer <br /><br />liefs jenneke

  4. kwijl kwijl….:)

Reacties zijn gesloten.