Aberdanen…

Worteltjes. Als kind was er ik niet zot van. Al moet ik zeggen dat groenten in het algemeen me niet zo bevielen. Het werd altijd weer een scène om me die te laten eten. Op een keer stond mijn ma in de keuken weer gestoofde worteltjes te maken. Op mijn vraag wat we gingen eten flapte ze eruit “aberdanen”. Mja, aberdanen, ik had het nog nooit gegeten en naast mijn stukje vlees kreeg ik ook nog wat pickles op mijn bord. Ja, dát lustte ik wel. Sindsdien hebben we nooit nog “worteltjes” gegeten. Mijn ma had dat heel slim opgelost. Pas veel later ben ik te weten gekomen hoe de vork in de steel zat. Echte aberdaan zou een soort gedroogde vis zijn. Geen kat of hond die het kent. Geen ene mens ook niet trouwens. Nu nog ben ik niet gek van worteltjes en bij wortelpuree hoort steevast een kwak pickles op mijn bord te liggen. Rauwe wortel uit het vuistje, wortelcake en wortelbrood daarentegen…

Met dit gezond en origineel recept voor worteltjesbrood met rozijnen lukt het je misschien je kind of kleinkind de worteltjes te laten eten die hij of zij anders links zou laten liggen op het bord.

Nodig: 240 á 260 ml lauwwarm water, 25 gr gesmolten plantaardige boter, 2 eetlepels agavesiroop, 1 pak mix voor witbrood, 75gr geraspte wortel, 100gr rozijnen

Bereiding: Meng het water, de boter en siroop in de bak van de broodbakmachine. Strooi de broodmix en de wortelreepjes erbij. Stel de machine in op rozijnenbrood. Voeg zodra het signaal klinkt de rozijnen toe. Vervolg verder het bakproces volgens de gebruiksaanwijzing van je machine.

Deze ook lezen?

Reacties gesloten.