allergievrij als het snel moet gaan ontbijt recepten vegan

Bread & butter pudding…

Onze oudste kleinzoon eet graag wit brood. Wij niet. Af en toe laat ik me toch eens verleiden en breng ik van de bakker een lactosevrij brood (is volledig plantaardig volgens onze bakker) mee. Resultaat: meer dan de helft van het brood blijft over. Soms eten we het gewoon op, andere keren maak ik er wentelteefjes van. Ik koop het brood ongesneden zodat ik dikke plakken kan snijden, da’s veel smakelijker.

Vorig weekend koos ik voor de verandering voor ‘bread & butter pudding’. Zonder ei, zonder melk en – als je de poedersuiker bovenop weglaat – suikervrij. Lekker snel klaar ook. Ook heerlijk als ontbijt trouwens. Mijn eerste plantaardige baksel van het nieuwe jaar.

2016-01-03 18.20.15

Meng een paar eetlepels zijden tofu met ongeveer een kwart liter sojamelk, 1 eetlepel edelgist, 1 theelepel vanille-essence en (eventueel) een scheut agavesiroop. Besmeer de dikke sneden brood  met plantaardige boter. Smeer ook de vuurvaste schaal in. Leg het brood in de schaal en giet er het tofu/sojamelk mengsel over. Laat een poosje staan zodat het brood de vloeistof goed kan absorberen. Bak vervolgens ongeveer 30 minuten af op 180°c.

Serveer warm, eventueel met poedersuiker. Eet je glutenvrij dan vervang je gewoon het brood. Uit ervaring weet ik dat glutenvrij brood snel uitdroogt en dus al snel blijft liggen omdat niemand het nog wil eten. Dit is een perfect receptje om dat weg te werken.

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Wentelteefjes, dat aten wij vroeger altijd! Ben zelf dol op witbrood, zeker met chocoladepasta, net ene gebakje 🙂

Reacties zijn gesloten.