allergievrij als het snel moet gaan België citaten en gezegden gedachten kringwinkel enzo lezen met vrienden recepten resto vegan

Brugge, die schone…

Het laatste half jaar was ik een paar keer in Brugge. Bij mijn laatste bezoek bleef ik er zelfs logeren. Tijd genoeg om de stad en al zijn moois te ontdekken zal je zeggen. Bwaaa. Niet zo als je vriendinnen hebt die je eerst de kringwinkel moet leren kennen en er later even verslaafd aan zijn als jij. Niet dat je mij hoort klagen hoor!

Ze doen altijd hun best om me er thuis te laten voelen. Op eetgebied in elk geval al niet makkelijk als je noch vegetarisch of veganistisch bent. Zo namen ze me van de zomer mee naar vegetarisch eethuis De Bron  waar ze gereserveerd hadden voor de lunch. Dat vond ik echt superlief. Euhm, is het dan tegelijk toegestaan om te schrijven dat ik het niet echt smakelijk vond of is dat onbeleefd? De gedachte, gezond en betaalbaar eten, is belangrijk maar het moet ook lekker zijn en dat hebben ze bij De bron niet echt helemaal begrepen vind ik. Niks afgekruid dus ronduit flauw van smaak en qua presentatie ook maar wat hoopjes op een bord. Gemiste kans. Nu, ik was de vriendinnen zeer dankbaar dat ze mij niet mee naar een hamburgerrestaurant of vleesgrill hebben genomen dus dikke chapeau voor hun initiatief én we hadden het natuurlijk ook super gezellig.

brugge de bron en kringwinkel

Bij de logeerpartij in de herfstvakantie gooiden we het over een andere boeg. Samen gingen we naar de markt voor verse groenten en fruit. Op haar vraag bood ik mijn hulp aan en kon ze zich zo vegetarisch uitinleven. Haar man was er iets minder tuk op, die vindt dat een maaltijd er geen is zonder vlees, maar schikte zich naar de omstandigheden. Ik deed dat ook en zo waren we allemaal content. Ik werd er trouwens enorm verwend.

brugge2

Ik had haar het kook-lees- en sfeerboek ‘La cuisine d’Angelique, smaken uit de Provence’ kado gedaan voor haar verjaardag en we vonden er een paar gerechten in terug die we best zagen zitten om meteen uit te proberen. Zuiderse soep met parmezaankoekjes bijvoorbeeld, een veggie gerecht waarvan je het recept ook via deze link kan vinden, als lunch. Dit recept is glutenvrij. Voor de vegan versie laat je de kaaskoekjes achterwege of gebruik je Wilmersburger of andere vegan kaas. Gewone room vervang je door plantaardige. ‘s Avonds smulden we van gegrilde verse vijgen met geitenkaas en rozemarijn, ook een recept uit het boek, maar we lieten het spek achterwege en maakten er een vegetarisch hapje van. Makkelijk te veganizeren door het gebruik van Tofutti met kruiden in plaats van geitenkaas en agavesiroop ipv honing. Glutenvrij.

Toen de geroosterde groenten uit de oven kwamen bleek de pompoen door een onoplettendheid te plat. Even was ze in paniek maar op mijn aanraden heeft ze die ertussenuit geschept en hebben we er hummus mee gemaakt. Heel simpel: in de blender met kikkererwten, notenolie, look, peper, zout en geroosterde walnoten. Puur plantaardig en glutenvrij. Jam-mie! Zo heerlijk met de groenten en vers gebakken brood. Meer moet dat niet zijn.

2015-11-05 15.19.13

Er bleek van alles nog genoeg over te zijn om er ‘s anderendaags een lekkere en snelle lunch mee te maken : wrap, pompoenhummus, geroosterde groenten, avocado, geroosterde pitten en rucola. Ooooh wraps, mijn favoriete lunch! Er is zoveel variatie mogelijk dat je het nooit beu wordt. Mits het gebruik van aangepaste wraps is dit gerecht glutenvrij.

2015-11-06 14.00.31

Tussendoor vonden we nog de tijd om tot in de stad te wandelen. Meer dan het Minnewater, het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde en brouwerij De Halve Maan zag ik niet maar who cares!? Een lekkere Brugse Zot is en goed gezelschap da’s toch veel interessanter? Brugge gaat niet lopen.

brugge nov15

Afsluiten deden we met een bezoek aan een kringwinkel en een kopje koffie in de koffiehoek…

What else!? George Clooney

Dit lees je misschien ook graag...

9 Reacties

 1. Oh heerlijk toch samen met vriendin(nen) genieten van een mooie stad, van het goede leven, van de kringwinkel. Dikke knuff!

 2. Jientje zegt:

  En nu zit ik alweer mijn hersenen te pijnigen hoe ik jullie volgend weekend weer kan verwennen …

  1. Nana zegt:

   Oei oei oei. Onthouden: ga het niet te ver zoeken. 😉

   1. Jientje zegt:

    ‘t is al in de sjackosj!

   2. Nana zegt:

    Ik wist het wel. 🙂

 3. Leuk voor jou & een tof verslagje! 🙂

 4. Ook wij eten steeds meer vegetarisch en zelfs mijn man vindt het niet erg. Ik hoef beslist niet meer iedere dag vlees, er zijn zoveel andere mogelijkheden, dat laat jij met je wrap zien.

 5. Eén van mijn goeie voornemens voor volgend jaar is een wekelijkse veggiedag. Hier heb ik meteen al wat smakelijke ideetjes! Dank je wel!

 6. oh die wrap!

Reacties zijn gesloten.