allergievrij kleine kindjes worden groot mijn familie mijn tuin Thuis

Coucou, ik ben versto-hopt…

Paashaas, waar ben je!?

Op zijn hurken zat hij voor de grote plantenbak aan het tuinhuis, zeker van zijn stuk dat de paashaas zich daar ergens tussen, achter of onder had verstopt want hij hoorde duidelijk roepen ‘Hier ben ik!’ Zijn zus stond achter hem en kakelde hem na. Waar ben je!?

Coucou, ik ben versto-hopt!

Waar dan!? Paashaas, waar ben je!?

Joehoe… hier ben ik! 

Waa-haar!? Paashaaaaas!?

Coucou, ik ben versto-hopt, riep het sprekende paasei voor de zoveelste keer.

Ja, dat weet iiiiiik! zei kleinzoon lichtjes geërgerd na de zoveelste mededeling van het ei.

We hebben hen uiteindelijk een beetje geholpen want het ei lag niet in/op/onder de plantenbank maar wel vlakbij in een emmertje dat aan het tuinhuisje hing. Hun eerste reactie was er één van lichte teleurstelling. ‘t Was niet de paashaas die ze gevonden hadden maar ze vergaten dat al snel. De sprekende paaseieren werden niet vergeten. Die bleven de hele dag een succes.

Een kinderhand is gauw gevuld maar toch, hoe bezorg je een kind dat geen chocolade eieren mag eten toch een leuke paaszoektocht? Daar had ik even over moeten nadenken. Gelukkig is me dat goed gelukt. Ingrediënten…

De grote kartonnen paaseieren om te vullen koop je bij Ikea (ik stopte er voor elk een badpak in), de kleine plastieken eitjes om te vullen komen van Hema (die ik vulde met allergievrije snoepjes en allergievrije paaschocolaatjes van Zero Zebra), paasstickertjes. Het succes van de zoektocht, de sprekende paaseieren. ‘t Zou fijn zijn mocht ik tegen volgend jaar nu ook nog een sprekende paashaas vinden.

Vrolijk Paasfeest

Dit lees je misschien ook graag...