Sinterklaas, elke keer weer een weekend met een gouden rand  waarnaar we samen aftelden met liedjes, versjes, voorleesboeken (waaronder een ‘nieuwe’ vintage uit de kringwinkel), zelfgemaakte pietenmutsen enzomeer. Wij vieren het meestal in ‘t weekend voor of na 5 december.

Dat was dit jaar toevallig 6 december… lekker echt! Toen bleven alle kleinkindjes die avond logeren. Jongste kleinzoon Poppe had ook Jules de klaspop mee. De kleine rakkers snoepten eerst van een lekker dessertje, pepernotenpudding (vanillepudding van amandelmelk met in stukjes gebroken pepernoten die je zelf makkelijk zuivel-, ei- en glutenvrij kan maken) en werd onder luid gezang de schoen gezet.

‘s Morgens was Sinterklaas gelukkig ons huisje niet voorbij gereden. De huiskamer lag vol speelgoed, fruit, snoep en koek. Zelfs klaspop Jules had wat gekregen. Die zat verdorie al voor het ontbijt van de chocoladecenten te snoepen. De digitale vogeltjes waren een schot in de roos maar ook de andere kids hadden gekregen wat er op hun verlanglijstje stond…

sint2014

‘t Was een heerlijke ochtend zo met de zon die al zijn stralen binnensmeet. Tegen 10 uur zaten we met z’n allen aan het ontbijt. Al moet ik toegeven dat het er in mijn hoofd helemaal anders had uitgezien. Een strak plan, dat had ik. De nadruk ligt hier op hád. Hoe grote gezinnen het doen om iedereen de deur uit te krijgen ‘s morgens is me een raadsel. De kleinste kreeg ik nog net voor het ontbijt aangekleed gekregen en er kwamen dit  jaar bijvoorbeeld ook geen klaaskoeken op tafel. De glutenvrije versie was om de één of andere reden mislukt en voor de gewone had ik geen tijd gehad. ‘k Had brood willen bakken…. geen tijd. Koekjes…. geen tijd. De zelfgemaakte kokosyoghurt stond wél op tafel maar ja dat is dan ook maar minutenwerk.

Enfin, het werd nog een gezellige ochtend. Eentje die in het archief komt onder het label ‘mijlpaal’. Lanke is die dag zijn eerste tand verloren. Allez niet verloren, hij heeft hem er zelf uitgetrokken. Superlos stond ie en opa had centjes voor de spaarpot beloofd als zijn tand er die dag zou uit”vallen.” Nog geen kwartier nadat mama hem was komen halen kregen we een appje met het bewijs. Na de Sint kon die nacht ook de tandenfee nog langskomen.

Ik kijk eigenlijk al uit naar ons Sinterklaasfeest van volgend jaar.

Aanbevolen artikelen