allergievrij België Frankrijk Op een ander resto Tips vegan

Droomhotel…

Hey, dit wordt stilaan creepy dacht ik bij mezelf nadat ik merkte dat mijn dromen zich de laatste weken steevast afspelen in/rond of gaan over een hotel. Hoog tijd om eens na te gaan wat dit wil zeggen.

Het droomwoordenboek zegt: Als je droomt over een hotel, wijst dit op een nieuwe geestestoestand of een verschuiving in je persoonlijke identiteit. Je moet afstand nemen van je oude gewoontes en oude manier van denken. Of je zou simpelweg even tijdelijk willen ontsnappen aan je dagelijkse leven. 

Hmm, laat me maar voor dat laatste gaan… vakantie in een droomhotel. Yes please! Jammer genoeg heb ik dat tot hier toe nog niet gevonden. Dat er hotels bestaan die moeite doen om iedereen, en dan bedoel ik mensen met een allergie of vegetariërs en veganisten, tevreden te stellen heb ik wél al mogen ondervinden.

Zo logeerde ik verleden jaar met een groep in vakantiedomein Ter Helme in Oostduinkerke (West Vlaanderen, België). In het restaurant maakten ze voor mij een speciaal menu. Dat veganistisch niet hetzelfde is dan vegetarisch moe(s)ten ze er nog leren. Aardappelkroketten, gesmolten kaas op de tomaat… ‘t was geen onoverkomelijk probleem, ‘k heb dat gewoon laten liggen. Toen ze de ultieme flater begingen met sabayon als dessert hebben ze dit met de glimlach vervangen voor een verse fruitsalade. Op het ontbijtbuffet staat er standaard sojamelk. Met gedetailleerde info bij reservatie ben ik er zeker van dat je er lekker en gepast eten zal krijgen. Het is er ook heel kindvriendelijk.

Als we naar de Provence reizen overnachten we dikwijls op de helft van de rit op hotel. Tijdens mijn zoektocht stootte ik verleden jaar op Auberge du Parc in Mirecourt (Vogezen, Frankrijk, tussen Dijon en Metz)Végétariens, végétaliens? Vous suivez un régime particulier? La brigade est également à votre écoute pour satisfaire l’appétit des petits et des grands gourmets, comme gourmands.” staat er op hun site en dat was ik nog nergens anders tegengekomen. De chef heeft hier echt zijn best gedaan om er wat speciaals van te maken. Meloen met scheuten bij het aperitief, een tomatensalade als voorgerecht, een groentenschotel (op verschillende manieren klaargemaakt) als hoofdgerecht en een ananassoepje als dessert en dit allemaal smakelijk gedresseerd. Toen ik hem ‘s morgens bedankte vertelde hij me fier dat veel van de groenten op mijn bord uit eigen tuin kwamen, onderwijl een bak met net geoogste groenten tonend. Ook hier is sojamelk standaard voorzien bij het ontbijtbuffet.
De eigenaars zijn super vriendelijk en het eten was echt lekker. Jammer genoeg liet de hotelkamer wat te wensen over dus proberen we het dit jaar eens ergens anders. Ik heb er voor onze komende vakantie twee (één voor de heen- en een ander voor de terugrit) gevonden die een vegan menu willen klaarmaken. Ik ben benieuwd hoe het dit keer gaat verlopen. Vind ik eindelijk mijn droomhotel!? Wordt vervolgd…

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

 1. ziet er heel smakelijk uit!<br />voor straks prettige vakantie<br />en bedankt voor je kaartje x

 2. Ohw ik ben benieuwd of je je droomhotel vind dit jaar 🙂

  1. 🙂 Me 2

 3. zegt:

  klinkt heeerlijk! (nog een hele zoektocht, vegan buiten NL, had ik eigenlijk niet zo bij stilgestaan). Hopelijk wordt dit jaar een succes 🙂

  1. Bij elke uitstap is dat een zoektocht. Zomaar een zaak binnenstappen en lekker vegan eten kan jammer genoeg niet. Niet overal zijn ze even gedienstig om iets te voorzien dat niet op de kaart staat en zeggen dan al snel dat het niet gaat.

 4. Ik hoop dat je droom over dat droomhotel mag uitkomen!!!!

 5. zegt:

  Kan je er ook alleen gaan eten, in die Auberge du Parc? Want &#39;t ziet er wel heerlijk uit.

  1. Ja hoor, er is een restaurant én brasserie aan.

Reacties zijn gesloten.