allergievrij gedachten ontbijt recepten taart vegan

Een appeltje te schillen…

Noem me naïef maar ter goeder trouw handelen zit gewoon in mijn aard. Soms gebeurt het daarom al eens dat ik bedot word of met mijn kop tegen de muur loop en achteraf met iemand een appeltje te schillen heb. Bah, wat heb ik daar een hekel aan! Jammer genoeg heb ik momenteel van Jan. Laat ons hopen dat het probleem zich vanzelf oplost. Nee, liever schil ik dat appeltje letterlijk hoor zodat ik het kan verwerken in een feestelijk ontbijt ofzo…

Wat denk je van dit wentelteef/appeltaartje!? Het heeft net dát extraatje om je gasten (of jezelf) extra te verwennen…


Maak wentelteefjes zoals gebruikelijk maar neem speciaal brood (ik gebruikte mueslibrood) en liefst ook dikker gesneden. (Een paar gebakken sneetjes op elkaar leggen kan natuurlijk ook.) Snij een appel in schijfjes. Doe een ruime klont (plantaardige) boter in de pan samen met wat suiker of agavesiroop. Laat karameliseren en bak er de appelschijfjes in en bestrooi met kaneel. Stel een taartje samen met het gebakken brood (waaruit je met een ring rondjes uitsteekt) en de appel. Drizzel er een beetje karamel over en serveer. Smakelijk. Dit gerecht kan natuurlijk ook perfect met glutenvrij brood.


Zo’n appeltje past (net als peer trouwens) ook in deze glutenvrije amandel- en maismeel cake


Voor een kleine cake mix je 100 gr zachte plantaardige boter met 100 gr suiker tot een luchtig en wit geheel. Maak 1,5 portie eivervanger (bv Organ) en voeg bij boter/suiker mengsel. Meng er 50 gr maismeel, 100 gr amandelmeel en 1/2 tl bakpoeder door. Schep het deeg in de (beboterde) vorm en druk er schijfjes appel (of peer) in. Bak 45 minuten op 180°c.

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

  1. Ohhh wat lekker, ik krijg spontaan zin om te bakken, hoewel ik helemaal geen keukenprinses ben 🙂

  2. Hahaha Christel, dat is een goei!

  3. Jammie dat ziet er super lekker uit!

  4. Hmmm dat ziet er lekker uit. Voor mij ook een stukje ;-)<br />Grtjs<br />Daniëlle

  5. Je een kilootje of 10 appeltjes laten aansmeren?

  6. dat ziet er heerlijk uit<br /><br />dank je wel<br /><br />liefs jenneke

  7. Succes met je appel-jan!

Reacties zijn gesloten.