allergievrij gedachten kleine kindjes worden groot mijn familie persoonlijk

Feestje zonder ‘t één en ‘t ander, met dit, maar dan anders…

Stilzitten in de kerk is niets voor onze kleinkindjes. Kleindochter zat constant te draaien op haar stoel, kleinstedochter wilde niet op mama’s schoot blijven zitten en zat al snel op de grond te spelen met haar handtas. Gelukkig voor hen zijn zo’n vieringen niet meer wat ze geweest zijn en was alles op een half uurtje afgehaspeld. Afgehaspeld ja, anders kan je het niet noemen. Snel mijn geld verdienen want echt uit geloofsovertuiging doen de mensen dit niet meer, zag je de pastoor denken. Zonde, want ook al zoú dat het geval zijn, een mooie intieme herinnering wil iedereen wel.

Maar bon, zondag vierden we niet alleen het doopfeest van kleinstedochter maar ook haar verjaardag. Eigenlijk een paar dagen te vroeg maar ja, als de hele familie er dan toch al is zou het wat te gek zijn om dat niet te doen hé. Vandaag is het wél zover en wordt onze kleine meid 1 jaar!

Een verjaardag zonder taart is er geen hé maar daar had mama wel voor gezorgd. Ze had een mooie allergievrije (zonder gluten, tarwe, ei, soja en melk #dtv) taart gemaakt zodat broer ook kon meesmullen. Eén deel met aardbeienvulling en het andere met bananenvulling. Jammie! Ze kan d’er al wat van. Ik zal haar zeker het recept eens vragen zodat ik het op de blog kan zwieren en er zo misschien nog andere mensen een plezier mee kan doen. Natuurlijk hoort er bij een 1ste verjaardag ook dit…

En voor de curieuzeneuzen; zonder sjaaltje of topje en mét ketting, dat is het uiteindelijk geworden qua outfit zondag. Bij het kleedje droeg ik de blauw/wit/rode schoenen die ik voorzien had.

Kleindochter was keifier dat ze net als ik een blauw kleedje met witte bolletjes droeg. Heel toevallig hoor maar ‘k vond het zelf ook wel leuk. Te pas en te onpas kwam ze naast me staan haar ene hand op haar kleedje, de andere op het mijne ‘Oh kijk oma, wij hebben hetzelfde kleedje aan met bolletjes.’ en dan liet oma daar natuurlijk af en toe een fotoke van nemen, of ze nam er zelf eentje…

Haar lange haren zijn donkerblond maar mochten ze donker zijn, net als de mijne, dan was die kleine wielewaal helemáál een kleine versie van mij. Wat vind ik het toch heerlijk om een jonge oma te zijn!

Dit lees je misschien ook graag...