allergievrij België met vrienden resto Tips vegan

Fresh & funky brunchen in de vroege morgen…

Brunchen in de vroege morgen moet je in dit geval letterlijk én figuurlijk nemen. Zeg nu zelf, 11 uur in de voormiddag kan je niet echt vroeg noemen hé maar het is wél een normaal uur om te gaan brunchen. Wij deden het zondag. In de vroege morgen, het café welteverstaan. Toen ik er ongeveer een jaar geleden over schreef had ik niet meteen gedacht er zelf ooit te zullen binnenstappen. Het kan verkeren zei Bredero hé.

Café De Vroege Morgen in Wijnegem organiseert zo goed als elke eerste zondag van de maand een brunch. Zij werken samen met Fresh & funky, de eetwinkel/traiteur met vrijwel volledig biologische en (geraffineerde) suikervrije voeding, gelegen aan de overkant van de straat. Samen met een bevriend koppel hadden we gereserveerd.

Bij het binnenkomen kregen we een glas cava of fruitsap aangeboden. Daarna was het aanschuiven kiezen aan het buffet dat opgesteld stond in een aangrenzend zaaltje. Verschillende soorten brood, hartige en zoete huisgemaakte lekkernijen. Keuze uit zowel vlees, vis, veggie als vegan gerechten. Zo serveerden ze bijvoorbeeld goed gekruide vegan soep, granola, overheerlijke hummus van rode biet met walnoot en tomatenchutney maar ook pasta, havermoutpap, koffiekoeken, hartige en zoete muffins,…

De toren van borden met verschillend design, misschien wel uit de kringwinkel, paste perfect bij het interieur – hoeden gerecycleerd tot hanglampen, stoelen en tafels in alle soorten en maten, hoedendozen op een plank – en de sfeer van het café. Terwijl jij zit te smullen zit er aan de tafel naast je een gezelschap te keuvelen met een dagschotel (lees: pintje bier) in de hand. Achteraan is een speelkamer voor de kinderen voorzien. Heel ongedwongen allemaal. Super!

café vroege morgen

Wij hebben ons buikje goed rond gegeten al moest je voor sommige gerechten snel zijn. Op was op. Brunchen aan 18 euro (inclusief 1 glas Cava of fruitsap) is niet duur maar we vonden toch dat er een kopje koffie in de prijs had mogen inbegrepen zijn.

Oh ja, plantaardige melk hebben ze in het café niet, lactosevrije wel. Geen soja latte voor mij dus deze keer. Als je bij de reservatie meldt dat je een allergie of speciale eetwijze hebt houden de mensen van Fresh & funky er zonder problemen rekening mee.

Eén keer in de maand kan je er terecht voor een breicafé, op vrijdagavond kan je er op bestelling eten (ook veggie) en ze organiseren regelmatig een evenement. Hun pagina volgen op Facebook is dus misschien handig. Café De Vroege morgen (Turnhoutsebaan 268, Wijnegem). Vergeet ook Fresh & funky (Turnhoutsebaan 223, Wijnegem) niet!

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. leuk en goed geschreven verslag een brunch in de vroege morgen.
    graag gelezen maar het is te ver weg om daar zomaar eens te gaan kijken

  2. Leuk en lekker!

Reacties zijn gesloten.