allergievrij kleine kindjes worden groot recepten vegan

Groentjes op kindermaat…

 
 
Niet alleen Ellemieke, de vrouw van Sergio Herman, weet hoe je kindjes groenten kan laten eten hoor! Het is niet altijd evident maar ik heb er al lang zo mijn trucjes voor…


Kerstomaatjes krijg ik er makkelijk in, die zijn zoet van smaak. Zeker als ik van die speciale koop met verschillende kleurtjes of de tijgerversie. Snoeptomaatjes noem je die en dan lijkt dat heel wat! (Oh mag ik dat snoepen voor we aan tafel gaan oma!?) 🙂 
Maar er is meer. Tomatensoep bevat zonder dat ze het weten niet altijd tomaten. Probeer maar eens. Maak een gewone groentensoep maar voeg er ook een rood bietje bij. Mix en je krijgt een lekkere tomatensoep zonder tomaten. Op dezelfde manier kan je tomatensaus maken.

Wortelsoep verandert in mooie-ogen-soep (Krijgen we er écht mooi ogen van oma?). Werkt (tot hiertoe) nog altijd! 

Zo zal ik bijvoorbeeld ook al eens rijst- of sobanoedels (van boekweit) met rode saus op tafel zetten. De kindjes zullen nooit vermoeden dat ze een serieuze portie spinazie binnenkrijgen. Voor hen zal het gewoon tomatensaus met een pindasmaakje zijn want ik haal net voor het opdienen de mixer door de saus. Fruit 1 ui met 1 teentje knoflook aan en voeg een blikje tomatenblokjes toe. Laat 5 minuten stoven en voeg er verse gehakte spinazie aan toe. Als de spinazie geslonken is voeg je 2 el (of naar smaak) pindakaas toe. Afkruiden met peper/zout en eventueel chilipoeder. Mix tot een gladde massa en dien op met noedels en gehakte ongezouten pindanoten.

En als we pasta met Popeyesaus eten gaat er spinazie met soja- of rijstroom in de blender.

Chips, nog zoiets, gaat er bij die gastjes altijd in. Snij met een dunschiller repen van bijvoorbeeld pastinaak, rode biet of zoete aardappel en bak deze in een laagje olie of frituur ze en ze hebben zonder dat ze het weten weer wat groenten binnen. Je kan ze in de winkel kopen maar dan zijn ze veelal vettiger en zouter. Wat je zelf doet, doe je meestal beter.

Het looksausje waar ze hun brood in mogen soppen (dippen) is gemaakt op basis van witte bonen. (witte bonen (met beetje sap), tahin, look, olie, peterselie, peper in blender) Dit sausje is ook lekker als dressing bij de sla.

Een smoothie waarin je, zonder dat ze het merken, rode biet verwerkt? Ja hoor en super lekker!
(Voor 2 personen. Stop 175 gr gekookte rode biet in de blender en voeg 1,25 dl sinaasappelsap, 5 el (soja)yoghurt en wat ijsblokjes toe. Mix en dien direct op.)

 

 

Je ziet, echt moeilijk is het niet en nog lekker ook. 
 
 

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

  1. ik vond u blog via andere haaksters ik zal zeker meer gaan bezoeken..groetjes

  2. Geweldig! Dikke merci!<br />Heb wel geen kinderen maar ben verzot op groenten dus :)<br />Het mag al eens anders he!

  3. Dit zijn leuke tips, ik zal ze onthouden voor later. (nog wat geduld uitoefenen ……)<br />Groetjes,<br />Martine

Reacties zijn gesloten.