A table allergievrij mijn familie recepten taart vegan

Huisgemaakte taart met appel en blauwe bes, vegan ~Tartelette maison aux pommes et myrtilles

Heb ik dit jaar écht nog maar 1 taartrecept gepost!? Ik kon het amper geloven maar het feit was bewezen nadat ik zowel de tag taart als recepten op mijn blog nakeek. Het is niet dat ik niet meer dan dát gebakken heb dit jaar, bewijzen dan weer de foto’s op mijn cloud…

Taarten, cakes en gebak…

Koekjes groot en klein…

Ze verschenen dus wel hier of daar op mijn Instagram account maar niet op mijn blog. Én ik vergat blijkbaar al eens het recept uit te schrijven wanneer het een nieuw recept betrof. Eigenlijk een schande met de naam Tartelette Maison bovenaan het scherm. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het vertalen naar het Frans de boel soms onnodig laat aanslepen.

Enfin, we gaan daar dringend verandering in brengen. Nu de dagen korter en frisser worden komt de goesting naar gebak gelukkig weer naar boven. Zeker wanneer de kinderen en kleinkinderen komen eten. Hen zien smullen is het grootste lof dat men mij kan geven.

De plaattaart met appel en blauwe bes die ik gisteren maakte is lekker en makkelijk te maken voor een groot gezelschap. La tartelette aux pommes et myrtilles que j’ai faite hier est délicieuse et facile à préparer pour une grande tablée.


Het recept: La recette: 

  1. De oven voorverwarmen op 150°c Préchauffer le four à 150°C
  2. Voor het deeg: meng 300 gr zelfrijzende bloem, 80 gr bruine suiker en 120 gr havermout in een grote kom. Voeg vervolgens 240 gr plantaardige margarine toe. Werk met de toppen van de vingers tot een korrelige massa. Pour faire la pâte: mélanger 300gr de la farine fermentante, 80 gr de sucre brun, 120 gr de flocons d’avoine dans un grand bol. Ajouter ensuite 240 gr de la margarine végétale. Travailler du bout des doigts jusqu’à ce que la préparation soit granuleuse.
  3. Leg 2/3de van het deeg op een beklede (of beboterde) bakplaat en bak 10 minuten. Disposer 2/3 de la pâte sur une plaque allant au four garnie de papier sulfurisé. Cuire au four penant 10 minutes.
  4. Voor de vulling: meng 4 bakappels (in kleine stukjes gesneden), 20 gr bruine suiker, 100 gr blauwe bessen, 1 soeplepel vanille puddingpoeder (Imperial) en kaneel in een kom. Goed mengen! Leg het mengsel vervolgens op de voorgebakken bodem. Pour la garniture: mélanger 4 pommes (coupés en petits morceaux), 20 gr de sucre brun, 100 gr de myrtilles, 1 c.à.s de la poudre de vanille (pudding Imperial) et de la cannelle dans un bol. Bien mélanger! Disposer ensuite le mélange sur le fond de la pâte précuite.
  5. Voor de crumble: verkruimel de rest van het deeg over de appels. Pour le crumble: parsemer le reste de la pâte sur les pommes.
  6. Bak in de oven voor ongeveer 50 minuten. Laat een half uurtje rusten alvorens de taart in 12 rechthoekige stukken te verdelen. Cuire au four, environ 45-50 minutes. Laisser reposer 30 minutes avant de découper la tarte en 12 parts rectangulaires.
  7. Smakelijk! Bon appétit!

Dit lees je misschien ook graag...