allergievrij kringwinkel enzo mijn familie mijn huis taart vegan

Kerst 2019

Er is de laatste tijd heel wat veranderd ten huize Nana en er staan ook grootste dingen te gebeuren. Jammer genoeg kan ik niet over alles uitweiden. Wat kan wel?

Meegeven dat ik Sam nog altijd erg mis en dat het vreemd was zo de eerste Kerst zonder hem. Dat zijn wegvallen ook voor goede dingen heeft gezorgd en dat ik hem daar al meermaals voor bedankt heb. Toekomstplannen wat het huis betreft bijvoorbeeld. Nu we beslist hebben om geen andere hond te nemen gaan we ons huis aanpakken. Alles schilderen/behangen, de parketten allemaal opschuren en weer vernissen én de keuken renoveren. T.t.z. dat gaan we grotendeels laten doen. Daarom heb ik tegenwoordig precies uren te kort in een dag. Ongelooflijk wat daar komt bij kijken. Hier kom ik later nog op terug als alles wat concreter is.

Momenteel heb ik een pauze ingelast en geniet ik van de “rust” die de kerstperiode met zich meebrengt.

Het huis was al een poos in kerstsfeer. Deels met “nieuwe” spulletjes dankzij Opnieuw en Co en een paar andere kringwinkels.

De zelfgemaakte kerstboom werd dit jaar o.a. gepimpt met gratis houten kerstboompjes van Libelle.

Onze kersttafel(s) hield ik in een sobere stijl met veel natuurlijke materialen. Veel wit, hout en wat groen. De onderleggers waren mijn kerstkado van verleden jaar en zijn van Ikea. Houten mannetjes, servietringen, kaarsenhouders en boompjes uit de kringwinkel. Op de tweede foto ook het vintage servies van mijn schoonouders. Er wordt veel zorg voor gedragen en komt alleen uit de kast bij speciale gelegenheden. Ik ben er gek op!

24 december
25 december

Op tafel kwamen o.a. een paar vegan gerechten. Zo maakte schoondochter een heerlijk lepelhapje met faux gras

en zorgde ik voor een vegan kerststronk.

Ik bakte een chocoladecake en vulde die met chocoladeslagroom (Alpro) en veenbessencompôte. Hem afwerken deed ik met Alpro slagroom, chocoladeschilfers en marsepeinen kerstboompjes (Albert Heijn). Het recept, dat je trouwens kan aanpassen naar believen, volgt in een aparte post.

Sommige zaken zullen nooit veranderen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld altijd de oude conducteurspet van bompa zaliger om namen te trekken voor de cadeautjes. Wie getrokken wordt mag als eerste geven.

Wat ook nooit verandert is dat het hele gezin enorm geniet van de warme gezelligheid dat het kerstfeest met zich meebrengt. Dat het elke week Kerst mag zijn, zeiden de kleinkindjes. Ik spreek hen niet tegen.

Dit lees je misschien ook graag...

6 Reacties

 1. Emmy zegt:

  Mooi en sfeervol huis hebben jullie! Succes met de veranderingen. Groetjes van ons

  1. Nana zegt:

   Dank je wel Emmy. Groetjes terug en fijn eindejaar!

 2. Zo sfeervol en mooi! En wat een prachtige pet en traditie!

  1. Nana zegt:

   🙂 Dank je Ageeth!

 3. Dat klinkt als een hele fijne kerst. Geniet nog even van de rust en ik wens jullie alvast een mooi 2020!

  1. Nana zegt:

   Fijn eindjaar en super 2020 Alet!

Reacties zijn gesloten.