kippensoep zonder kip vegan
A table allergievrij als het snel moet gaan recepten Tips vegan

Kippensoep zonder kip ~ Soupe au poulet sans poulet

Nu met het weer dat natter en grijzer wordt heb ik meer en meer zin in een lekkere kom soep. Hier volgt een TOP TIP voor kippensoep op plantaardige wijze!

Een plantaardige kippensoep met de smaak van kip? Oh ja! Gemakkelijk en zonder “speciale” ingrediënten? Oh ja!

De basis is een gewone groentesoep. Je doet er in wat je wil, alleen verandert dat de smaak van het eindresultaat een beetje natuurlijk. Mijn niet-kippensoep is gemaakt van knolselder (3/4de) in combinatie met een zoete patat, een gele zoete paprika, een teentje knoflook, groentebouillon (TelloFix Gold), zout, grof gemalen vier-seizoenenpeper. Het boeltje koken (ik stoof nooit de groenten eerst aan als ik soep maak) en mixen.

Dan volgt de heel simpele maar doeltreffende TIP: kruiden met kippenkruiden. Het scheelt van merk tot merk maar in mijn kruidenmengeling zit: mosterdzaad, koriander, kurkuma, komijn, pilipili, knoflook, fenegriek, venkel, kruidnagel, kardemom, paprikapoeder, cayennepeper. Je kan zelf een mengeling samenstellen ook. Daarvoor zijn genoeg recepten te vinden op internet.

Je soep ruikt zoals een kippenkraam op de markt en smaakt ook zo. Ik vond het in elk geval een fijne ontdekking. Magerder dan dit kan een soep niet zijn denk ik.

Voici la recette pour une soupe au poulet à base de légumes. La base est une soupe de légumes ordinaire. Vous mettez ce que vous voulez mais ma soupe est composée de céleri-rave (3/4), 1 patate douce, 1 poivron doux, 1 gousse d’ail, du bouillon de légumes, du poivre quatre saisons. Bouillir et mixer.

Alors, le conseil très simple mais efficace: assaisonner avec 1 c.à.c d’épices poulet rôti. Votre soupe sentira et goûtera comme un étal de poulet au marché. D’ailleurs je ne pense pas qu’une soupe de poulet puisse être plus faible en graisse que celle-ci.

Dit lees je misschien ook graag...