allergievrij creatief diy ontbijt recepten Tips vegan

Mango lassi met kurkuma en gember

Alle dagen fruit als ontbijt is gezond maar altijd weer hetzelfde saai. Laat ik nu net een hekel hebben aan saai. Dit ontbijt met mango is fris, snel en lekker

Voor deze suikervrije mango lassi (voor 2 personen) heb je nodig:

250 gr verse mango in blokjes

150 gr (soya) yoghurt

1 tl kurkumapoeder (heel erg gezond en goed voor je als je reuma hebt!)

1 tl vers geraspte gember (meer mag maar ik hou het bij een theelepel wegens ‘vapeurkes’ bij een teveel aan gember)

goede snuif zwarte peper (moet er écht in maar hoeveelheid naar smaak)

6 ijsblokjes (kan je weglaten als je mango uit de diepvries gebruikt)

Een goed rijpe mango maakt suiker overbodig. Wie een onverbiddelijke zoetekauw is kan er ahornsiroop aan toevoegen.

Het maken is zo simpel als wat. Doe alles in een blender en mix.

Je kan dit zo drinken maar als ontbijt is het wel zo lekker om er nog een topping bij te doen en het op te lepelen. Ik koos voor zelfgemaakte granola met banaan.

TIP: Serveer je ontbijt eens op een bedje van gepimpte herfstbladeren. Maak eerst een leuke herfstwandeling en ga op bladerenjacht. Leg ze minstens een nacht tussen een stapel boeken om plat te drogen. Met een restje verf (of testerpotje) is versieren zo klaar én leuk om met de kinderen te doen. Alles kan en alles mag! Ikzelf hou enorm van stippen…

Ook gewoon mooi als (low-budget) herfstdecoratie…

Idee gezien in het tijdschrift Ardiadne At Home.

Dit lees je misschien ook graag...