Met bodemloze liefde gemaakt…

Elke maand hebben we wel een jarige in de familie. Vorige week nog kleindochter Jajien (7), zaterdag manlief (54). Het feestje voor Jajien is pas binnen twee weken omdat grote broer dan ook verjaart. Manlief was blij met de vele kaartjes die hij kreeg. Ze hangen nog een paar weken te pronken in de keuken.

manlief is jarig

Een verjaardag is een dag als een ander zegt hij altijd. Voor hem hoeft een feestje niet. Taart of kado evenmin. De kindjes, die zoals meestal om de twee weken met papa en zijn vriendin een weekend bij ons logeerden, dachten er anders over. Dus bakte ik zaterdagmiddag taart. Jajien blies ‘s avonds de kaarsjes uit.

rijsttaart

Met een full house en paaseitjesraapdag op de agenda de dag nadien, koos ik voor een makkelijke rijsttaart (zonder bodem), gluten- en lactosevrij. Maak daarvoor eerst een rijstpudding van plantaardige melk, dessertrijst, citroenschil, rozenwater, saffraan en kardemompoeder. Laat even afkoelen en schep er opgeklopte sojaslagroom onder. Vet een vorm in en schep de rijstpudding erin. Leg er vlokjes plantaardige boter op en bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c. Serveer warm of koud en bestrooi met poedersuiker.

Een bodemloze taart met bodemloze liefde gemaakt, dat kán niet anders dan gesmaakt hebben.

 

metliefdegemaakt

Deze ook lezen?

One thought on “Met bodemloze liefde gemaakt…

  1. Marthy

    april 4, 2016 at 6:19pm

    Dit is een recept voor mij. Ik hou van taarten ‘bakken’ .

    • Auteur

      Nana

      april 4, 2016 at 6:40pm

      En deze is nog lekker makkelijk ook. 👍:)

Reacties gesloten.