allergievrij taart vegan

Oreo-ijstaartjes en Oreo-stracciatella ijs…

Twee dagen na Kerst zat ik ‘s ochtends aan de keukentafel. Mijn lepel in een kommetje ijs. Ja ja, als in ochtend als het nog maar net licht is buiten en je nog niet eens ontbeten hebt en jep, ijs als in superlekker ijskoud dessert. Maar euhm, het was een sojaproduct én er lag fruit bij. Ietsiepietsie geschikt als ontbijt dan, toch!? Trouwens, je kent toch wel deze bekende spreuk…

LIFE IS SHORT… EAT DESSERT FIRST.

 

oreo stracciatella ijs vegan

Vegan ijs. Zelfgemaakt en heel simpel want je hoeft niet eens je ijsmachine boven te halen. Oreo koekjes in blender of gewoon verkruimelen als je grotere stukjes wil. Soja slagroom opkloppen. Mengen. Pure chocolade smelten en door het roommengsel roeren. (In één keer chocolade erin en goed roeren geeft chocoladeijs, beetje bij beetje druppels chocolade laten vallen en zachtjes roeren geeft stracciatella.) Minimum een dag laten invriezen en klaar. Je kan het ineens uit de pot lepelen – oh yeah –  of serveren in een kommetje met fruit. Tussen twee dunne schijfjes chocolade met daarbij bijvoorbeeld banaan of stukjes mandarijn is ook een iets of wat feestelijke mogelijkheid. Hou er rekening mee dat je het ijs ongeveer een kwartiertje voor het serveren uit de diepvries moet halen om het makkelijk te kunnen scheppen.

vegan stracciatella ijs

Je kan er ook Oreo-ijstaartjes mee maken. Haal Oreokoekjes uit elkaar en leg ze zo in een muffinvorm dat je een bodem en vier zijden bekomt.

2015-12-23 11.54.52 2015

De crèmevulling van de koekjes meng je door het roommengsel. Vullen,  invriezen en voor het opdienen versieren naar keuze. Ze zien er vrij ‘artisanaal’ uit maar dat vind ik er juist tof aan.

oreo ijstaartje vegan

Glutenvrije versie:

Deze recepten zijn lactosevrij want puur plantaardig. Echte Oreo koekjes zijn dat ook maar lees in elk geval de ingrediëntenlijst op het pakje (de namaak van de Aldi bijvoorbeeld bevat melk)  maar zijn niet glutenvrij. Met een aangepast droog glutenvrij koekje kan je dit ijsdessert ook maken. Het is ook lekker als je het maakt met amandelmelk maar rijstmelk is te waterig.

 

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

  1. Er bestaan trouwens glutenvrije Oreo koekjes, ik kocht ze wel eens bij de Edeka supermarkt in Duitsland.

    1. Nana zegt:

      Wist ik niet. Ik ben ze hier jammer genoeg nog niet tegengekomen.

  2. zegt:

    Oh, jummie!

  3. Ziet er erg lekker uit.

Reacties zijn gesloten.