Over brood en pudding…

Het originele recept zag er vroeger zo uit. Ondertussen heb ik een andere methode; zonder ei en met plantaardige melk en boter. De ene keer is er rozijnenbrood over, een andere keer gewoon brood of wat van een zelfgebakken. Zelfs overschot van (bijna oudbakken) koekjes kan je erin verwerken.

Vorige week maakte ik er 2. De eerste voor onszelf en de tweede om, naar aanleiding van geefmaand, mee te nemen op familievisite.

 

Broodpudding met gekonfijte kastanje en walnoot.

Meng

300 gr rozijnenbrood (in stukjes),

pudding (gemaakt van 250 ml Alpro sojamelk, 40 gr puddingpoeder, 250 ml Alpro slagroom en eventueel een goede scheut agavesiroop),

stukjes gekonfijte kastanjes (hoeveelheid naar smaak),

walnoten (hoeveelheid naar smaak).

Doe het mengsel in een ingevette bakvorm.

Bak ongeveer 1 uur in een op 180°c voorverwarmde oven.

 

Broodpudding met appel, verse vijgen en noten.

Meng

300 gr brood (in stukjes),

pudding (gemaakt van 250 ml Alpro sojamelk, 40 gr puddingpoeder, 250 ml Alpro slagroom en eventueel een goede scheut agavesiroop),

notenmengeling in stukjes gesneden (hoeveelheid naar smaak),

150 gr appelmoes met stukken.

Snij enkele verse vijgen in schijfjes.

Doe het mengsel in laagjes (om en om met de sneetjes vijg) in een ingevette bakvorm.

Bak ongeveer 1 uur in een op 180°c voorverwarmde oven.

 

Laat de broodpudding koud worden en zet voor het serveren nog

een paar uurtjes in de ijskast.

Lekker met zelfgemaakt chocoladesaus, gebakken appeltjes, bolletje ijs

of een toef slagroom.

 

Jezelf af en toe tijdens het schrijven verwennen met iets zoets werkt inspirerend vind ik. Euhm, of zal ik hier eerlijk toegeven dat eender welke reden voor mij goed is om te snoepen?

 

2014-11-12 14.12.30broodpudding

 

Natuurlijk worden de resten van een gluten- en allergievrij brood (soms een mislukte poging om zelfverzonnen brood te bakken) evengoed in een broodpudding verwerkt.  Ik zie kleinzoon dan met plezier smullen. Eieren gebruik ik sowieso niet, het brood (waarover later meer info) wordt speciaal voor hem gebakken dus er is altijd wel wat over,  de sojamelk en sojaroom vervangen door bijvoorbeeld amandelmelk en -room. Verder kap je in zo’n broodpudding alles wat je maar wil. Lekker (en) makkelijk, toch!?

Ben jij een zoetekauw?

Deze ook lezen?

One thought on “Over brood en pudding…

  1. Sophie

    maart 17, 2015 at 6:58pm

    MMMMMMMMMMMM! De versie met verse vijgen maak ik zeker eens in het najaar met verse vijgen van mijn eigen boom! Yummm! 🙂

    • Auteur

      Nana

      maart 19, 2015 at 5:40pm

      Oh tof!

  2. Daniëlle De Winter

    november 18, 2014 at 9:19am

    Dit berichtje heb ik weer gemist. Gelukkig zie ik het nu staan. En ja ik lust ook alles, maar mag helaas alles niet meer eten. En dat is heeeeel moeilijk voor mij, met alle gevolgen vandien. Zal je recept eens moeten uitproberen en dan kan ik smullen zonder te zondigen 🙂
    Grtjs
    Daniëlle

  3. Onliemie

    november 16, 2014 at 9:17pm

    Ik ben een alles… een zoetekauw en ook het hartige kan ik niet laten liggen… 🙁 Tja!
    Ziet er heerlijk uit… kenden we niet in Limburg… echt iets van Antwerpen hé die Broodpudding! Lekker!

    • Auteur

      Nana

      november 17, 2014 at 3:05pm

      Oh dat wist ik niet dat ze dat in Limburg niet kennen. Weer wat bijgeleerd. 🙂

      • Onliemie

        november 17, 2014 at 10:54pm

        In Limburg zijn het vlaaien hé… 😉

  4. Regina

    november 16, 2014 at 3:20pm

    Ziet er heerlijk uit op de foto. En nee, eigenlijk ben ik geen zoetekauw. Ik ben meer van het hartige!

    • Auteur

      Nana

      november 17, 2014 at 3:04pm

      Je weet niet wat je mist. 😀

  5. José

    november 16, 2014 at 2:50pm

    Lijkt me heerlijk! Maar een paar kieskeurige mannen in huis die dat maar niks vinden 😉
    En of ik een zoetekauw ben, ik krijg het zelfs klaar als er geen chocola te vinden is in huis om gewoon een lepel(tje) Nutella zo uit de pot te eten 😉 Niet verder vertellen hè!! 😉 LOL

    • Auteur

      Nana

      november 17, 2014 at 3:04pm

      Dat blijft tussen ons. 😉

Reacties gesloten.