Pompoencake met speculoostopping, vegan ~ Cake au potiron sucré…

Een cake waar iedereen hier van smult… pompoencake, vegan en zonder vetstof. Ik serveer hem bij de koffie of als ontbijt met vers fruit of zelfgemaakte confituur. Cake als ontbijt, een topper bij kleine kindjes.

Deze cake is zó simpel te maken! Zeker als je de pompoenpuree vooraf maakt en invriest.

Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180°c.
  2. Meng 250 gram zelfrijzende bloem met 100 gram suiker, 400 gram pompoenpuree, 3 soeplepels maïzena (geklopt met 6 el water), 1 el vanillepuddingpoeder (Imperial) en 1 el koek/speculaaskruiden tot een glad deeg.
  3. Giet in een siliconenvorm (geen vetstof nodig) of een gewone (beboterde dan) en bak 50 minuten.
  4. Meng ondertussen 100 gram Tofutti Creamy Smooth vegan roomkaas (type Philadelphia) met 3 el speculaaspasta (Lotus).
  5. Smeer nadat de cake is afgekoeld de topping op de bovenkant en versier naar keuze.

Hou je niet van de topping dan is een portie opgeklopte sojaslagroom (Alpro) vermengd met speculaaspasta ook een goede keuze.

In Frankrijk verkopen ze ondertussen meer en meer producten van Alpro maar lang nog niet alles. Sojasun en Saint Hubert zijn bijvoorbeeld merken die ik ginder meer gebruik. Tofutti vervang ik door Sojasun tartinable végétal nature, de slagroom door Saint Hubert épaisse & gourmande.

Cake au potiron sucré, la recette

  1. Préchauffer le four à 180°C.
  2. Mélanger 250 gr de la farine fermentante, 100 gr de sucre, 400 gr de purée de potiron, 1 c.à.s de la poudre de vanille (pudding Imperial), 3 càs maïzena (avec 6 càs de l’eau)  et 1 càs d’épices pour speculoos dans un grand bol.
  3. Disposer la pâte dans un moule beurré.
  4. Cuire au four, environ 45-50 minutes.
  5. Laisser reposer 30 minutes avant de décorer à votre goût. (Sojasun tartinable végétal nature ou Saint Hubert épaisse & gourmande mélangé avec de la pâte de spéculoos (Lotus)

Deze ook lezen?

One thought on “Pompoencake met speculoostopping, vegan ~ Cake au potiron sucré…

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.