Proeven…

Dat ik een eeuwige zoetebek ben is al lang geen geheim meer, maar soms -heel soms – verbaas ik mezelf nog. Onlangs nog toen ik van wat restjes iets in mekaar probeerde te flansen. De grote koks zeggen altijd dat je moet proeven, proeven en proeven. Dat doe ik zelden of nooit als ik hartig kook. Als ik wat zoets uitprobeer daarentegen…

2 restjes en 2 extra ingrediënten, meer was er niet nodig voor deze snelle truffels. Ze zijn trouwens puur plantaardig en glutenvrij! Ik liet een overschot witte rijstmelkchocolade smelten en mengde dit, na even afkoelen, met een restje kokoscrème (dikke brij uit een blik gekoelde kokosmelk).  Daar roerde ik wat cacaonibs door (kleine stukjes pure chocolade kan ook) en ‘k zette het potje een poos in de ijskast. Bolletjes scheppen was moeilijk omdat de crème nogal plakkerig was. Scheppen met een koffielepel en pas rollen in een bordje met cacaopoeder was een betere tactiek.

En dan was het moment van proeven aangebroken. Er was slechts één probleem… ik bleef “proeven” en heb ze allemaal – oh, alle 8 – zelf opgegeten. *grijns* 

truffels vegan

 

Extra nota: Ik koop rijstmelkchocolade van het merk Bonvita in de natuurvoedingwinkel (bv Allergeno in Westmalle, het Natuurhuis in Antwerpen, Bio-Planet,…).  Bij AH hebben ze ook rijstmelkchocolade (merk Maître Mathis, gewone en met rijstcrisps) en in sommige van hun winkels verkopen ze de ook witte versie. Rijstmelkchocolade is zowel glutenvrij als lactosevrij.

Deze ook lezen?

One thought on “Proeven…

  1. Lianne

    februari 13, 2016 at 1:38pm

    Ziet er heerlijk uit! Haha, machtig mooi dat je ze er acht op hebt en dat ook nog zo schaamteloos vertelt. Lekker eerlijk en ik zou ze in elk geval ook allemaal opeten.

  2. villa zeezicht

    januari 20, 2016 at 11:39am

    Oh, wat kan ik me voorstellen dat je bleef ‘proeven’ ;o) Ik wil dit recept zeker ook eens uitproberen, dan met suikervrije chocolade. Wie weet bestaat die ook in wit!

    • Auteur

      Nana

      januari 20, 2016 at 2:05pm

      Je zou die ‘chocolade’ – die geen echte chocolade is natuurlijk – ook zelf, en dus suikervrij, kunnen maken. Daarvoor heb je enkel cacaoboter, ongeraffineerde kokosolie, rijstmelkpoeder, agavesiroop en vanillepoeder nodig. 🙂

  3. Vlimbouter

    januari 19, 2016 at 5:19pm

    Mmm, wie kan nu weerstaan aan zo’n lekkere snoepjes…

  4. Homemade and more

    januari 16, 2016 at 6:35pm

    Zag er heel lekker uit, ik zou er ook niet kunnen aan weerstaan.

  5. Marthy

    januari 16, 2016 at 2:50pm

    Die zien er zo lekker uit, daar zou ik geen moeite mee hebben gehad.

    • Auteur

      Nana

      januari 16, 2016 at 10:34am

      Ge kent mij hé! 😉

  6. Elly Embregts

    januari 15, 2016 at 9:40pm

    Het ziet er heerlijk uit en begrijp het wel hoor 🙂
    Groet El

    • Auteur

      Nana

      januari 16, 2016 at 10:35am

      Hahaha, oef! 😉

  7. Bettie

    januari 15, 2016 at 7:58pm

    Die lijken me heerlijk en ik zou ze vast ook allemaal hebben opgegeten

    • Auteur

      Nana

      januari 16, 2016 at 10:35am

      Zeker weten Bettie! 🙂

  8. ikkenormaal

    januari 15, 2016 at 5:55pm

    Ze zien er wel mooi en lekker uit. Maak je witte rijstmelkchocolade dan zelf? Ik heb er nog nooit van gehoord namelijk 😉

    • Auteur

      Nana

      januari 16, 2016 at 10:34am

      Ik koop die in de natuurvoedingwinkel (merk Bonvita). Bij AH hebben ze ook rijstmelkchocolade (merk Maître Mathis, gewone en met rijstcrisps) en in sommige van hun winkels verkopen ze de ook witte versie. Deze rijstmelkchocolade is zowel glutenvrij als lactosevrij.

  9. ohladybake

    januari 15, 2016 at 12:22pm

    heerlijk zeg en een eigen receptje!
    normaal dat je ze alle 8 hebt opgegeten…zou ik ook doen hoor
    liefs

    • Auteur

      Nana

      januari 16, 2016 at 10:36am

      Gelukkig waren het er ‘maar’ 8. 😀

Reacties gesloten.