Dat ik een eeuwige zoetebek ben is al lang geen geheim meer, maar soms -heel soms – verbaas ik mezelf nog. Onlangs nog toen ik van wat restjes iets in mekaar probeerde te flansen. De grote koks zeggen altijd dat je moet proeven, proeven en proeven. Dat doe ik zelden of nooit als ik hartig kook. Als ik wat zoets uitprobeer daarentegen…
2 restjes en 2 extra ingrediënten, meer was er niet nodig voor deze snelle truffels. Ze zijn trouwens puur plantaardig en glutenvrij! Ik liet een overschot witte rijstmelkchocolade smelten en mengde dit, na even afkoelen, met een restje kokoscrème (dikke brij uit een blik gekoelde kokosmelk). Daar roerde ik wat cacaonibs door (kleine stukjes pure chocolade kan ook) en ‘k zette het potje een poos in de ijskast. Bolletjes scheppen was moeilijk omdat de crème nogal plakkerig was. Scheppen met een koffielepel en pas rollen in een bordje met cacaopoeder was een betere tactiek.
En dan was het moment van proeven aangebroken. Er was slechts één probleem… ik bleef “proeven” en heb ze allemaal – oh, alle 8 – zelf opgegeten. *grijns*
Extra nota: Ik koop rijstmelkchocolade van het merk Bonvita in de natuurvoedingwinkel (bv Allergeno in Westmalle, het Natuurhuis in Antwerpen, Bio-Planet,…). Bij AH hebben ze ook rijstmelkchocolade (merk Maître Mathis, gewone en met rijstcrisps) en in sommige van hun winkels verkopen ze de ook witte versie. Rijstmelkchocolade is zowel glutenvrij als lactosevrij.
Ziet er heerlijk uit! Haha, machtig mooi dat je ze er acht op hebt en dat ook nog zo schaamteloos vertelt. Lekker eerlijk en ik zou ze in elk geval ook allemaal opeten.
Oh, wat kan ik me voorstellen dat je bleef ‘proeven’ ;o) Ik wil dit recept zeker ook eens uitproberen, dan met suikervrije chocolade. Wie weet bestaat die ook in wit!
Je zou die ‘chocolade’ – die geen echte chocolade is natuurlijk – ook zelf, en dus suikervrij, kunnen maken. Daarvoor heb je enkel cacaoboter, ongeraffineerde kokosolie, rijstmelkpoeder, agavesiroop en vanillepoeder nodig. 🙂
Mmm, wie kan nu weerstaan aan zo’n lekkere snoepjes…
Zag er heel lekker uit, ik zou er ook niet kunnen aan weerstaan.
Die zien er zo lekker uit, daar zou ik geen moeite mee hebben gehad.
Snoeper!!! x
Ge kent mij hé! 😉
Het ziet er heerlijk uit en begrijp het wel hoor 🙂
Groet El
Hahaha, oef! 😉
Die lijken me heerlijk en ik zou ze vast ook allemaal hebben opgegeten
Zeker weten Bettie! 🙂
Ze zien er wel mooi en lekker uit. Maak je witte rijstmelkchocolade dan zelf? Ik heb er nog nooit van gehoord namelijk 😉
Ik koop die in de natuurvoedingwinkel (merk Bonvita). Bij AH hebben ze ook rijstmelkchocolade (merk Maître Mathis, gewone en met rijstcrisps) en in sommige van hun winkels verkopen ze de ook witte versie. Deze rijstmelkchocolade is zowel glutenvrij als lactosevrij.
heerlijk zeg en een eigen receptje!
normaal dat je ze alle 8 hebt opgegeten…zou ik ook doen hoor
liefs
Gelukkig waren het er ‘maar’ 8. 😀