oreotaart vegan
A table allergievrij recepten taart vegan

Recept, makkelijke Oreo taart ~ gâteau Oreo facile, vegan

In ons huis is iedereen fan van mijn vegan taarten. Regelmatig bedenk ik een nieuw recept. Zo ook deze Oreotaart met chocolademousse en frambozenroom. Toch een schot in de roos.

Heel moeilijk is deze plantaardige taart niet. Je moet het ook niet altijd ver gaan zoeken. Ik voegde gewoon wat gekende ingrediënten bij elkaar en maakte er één geheel van.

Taartbodem

De bodem bestaat uit: 1,5 pak Oreokoekjes (grof gemalen in de blender) en 3 el gesmolten plantaardige boter. Duw het geheel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en bak 10 minuten op 175°c. Laat afkoelen. Van het overgebleven half pakje Oreo haal je de crème van tussen de koekjes. Deze blender je heel fijn tot bijna poeder. Zet opzij tot aan de afwerking.

Vulling

Klop je 250 gr sojaslagroom (Alpro) op. Maak de chocolademousse: 300 gr zijden tofu mixen met 150 gr gesmolten pure chocolade. Meng met 50 gr sojaslagroom. Zet in de ijskast. Voor de frambozenroom neem je de overgebleven 200 gr sojaslagroom (Alpro). Klop er 125 gr verse frambozen onder met de mixer.

Oreotaart samenstellen

Smeer de chocomousse op de bodem en voeg daarna de frambozenroom toe. Zet de taart op een verhoog en werk de kanten af met het Oreopoeder. Versier nog met verse frambozen en de rest van het Oreopoeder.

Deze taart is zo gemakkelijk dat je ze samen met je kinderen kan maken. Of beter nog, je kinderen zelf aan het werk zetten! Misschien een leuk idee nu in de paaspauze.

Smakelijk!

Recette: gâteau Oreo, mousse au chocolat et crème de framboises:

  1. Fouetter 250 g de la crème de soja à l’aide d’un batteur électrique.
  2. Préchauffer le four à 175°c/

Le fond

  1. Recouvrir le moule de papier sulfurisé dans le fond et sur les bords.
  2. Réduire les biscuits (1,5 packet) en miettes. Faire fondre 3 c.à.s. de beurre végétal au micro-ondes. Mélanger les biscuits et le beurre. Bien tasser cette préparation au fond du moule. 10 minutes à 175°c. 

La mousse au chocolat:

  1. Faire fondre 150 g de chocolat noir au bain-marie
  2. Verser 300 g de tofu soyeux et le chocolat fondu dans un blender. Mixer. 
  3. Ajouter 50 g de la crème de soja fouettée.

La crème de framboises:

Mixer 200 g de la crème de soja fouettée avec 125 g de framboises.

Assembler le gâteau:

  1. Garnissez le fond du gâteau avec une couche de mousse au chocolat
  2. Recouvrez avec la crème de framboises
  3. Mixer 0,5 packet d’Oreo (après avoir retiré la crème)
  4. Décorez avec l’Oreo’s finement concassé (les côtés) et avec des framboises (le top)

Bon appétit!

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. zegt:

    Ziet er heerlijk uit en inderdaad, iets om te proberen in de mei vakantie.

Reacties zijn gesloten.