allergievrij België koffie mijn familie ontbijt resto Tips vegan

Rondje Antwerpen Zuid…

Vorig weekend kwam de nieuwe Nederlandse tak van de familie naar Antwerpen voor een eerste kennismaking.  Koffie, een korte wandeling, een aperitiefje én een etentje waren de zaken waarvoor ik gevraagd werd te zorgen.

Op koffiegebied weet ik heel wat leuke adresjes, zeker in Antwerpen, maar toch koos ik voor eentje waar ik zelf nog niet geweest was. Het stond namelijk bovenaan mijn verlanglijstje dus waarom niet kiezen voor twee vliegen in één klap!?

De zaak zat overladen vol. Gelukkig scheen een heerlijke zon en konden we ons buiten op het terras installeren. Charlie’s is zo veelbelovend dan ik gehoopt had. Het is een koffiebar waar je ook terecht kan voor ontbijt, lunch en taart. So what, dertien in een dozijn zeg je? No way!

Charlie’s is anders. Bij hen ben je op de juiste plek als jij of iemand in je gezelschap bijvoorbeeld geen gluten mag of  allergievrij moet eten/drinken.  Alleen al het feit dat ze buiten koemelk verschillende soorten plantaardige melk hebben stak mijn ogen uit. Normaal kies ik voor een soja latte maar dat hebben ze niet. In de plaats dronk ik een heerlijke latte met amandel-rijstmelk. Evengoed had ik voor spelt-hazelnootmelk of plantaardige chocomelk kunnen kiezen. Wat een luxe!

glutenvrij charlies antwerpen

Ze serveren er groententapenades (van Vers en Veggie). Veel van hun broodjes zijn sowieso vegetarisch maar als je vegan wil bel je best vooraf even om zeker te zijn. Rekening houden met allergenen is een kleintje dankzij de duidelijke lijst die ze in de keuken hanteren.

Glutenvrij kan, zelfs wat het ontbijt en de taart betreft. Met plezier maken ze een maaltijd op maat voor je. Gewoon vooraf per mail even laat weten. Volkstraat 63 in Antwerpen (Zuid), is the place to be. Voor meer info en een menukaart kan je hun website raadplegen.

Nadien nam ik ons gezelschap nog mee voor een kleine wandeling op ‘het Zuid’. Zo wilde ik hen absoluut langs één van mijn favoriete gebouwen loodsen, ons futuristisch uitziend justitiepaleis laten zien en een tipje van de stripmurenroutesluier oplichten . Voor een Bangelijk Antwerps biertje gingen we Huisbrouwerij Het Pakhuis aan de Vlaamse Kaai binnen en dineren deden we bij Marokkaans restaurant Fez in de Kloosterstraat. Ik koos er de Tagine van linzen met couscous, een aanrader!

antwerpen 8nov14

Ons rondje Antwerpen Zuid zat er jammer genoeg veel te snel weer op.

Dit lees je misschien ook graag...

11 Reacties

 1. Je lijkt me een heerlijke gids die voor iedereen wel iets geschikts weet, ziet er gezellig uit!

 2. Bangelijk … hhihih mijn zus gebruikt dat woord ook altijd (woont in Ranst).
  Als ik ooit … dan ga ik zeker!

  1. Nana zegt:

   Oh dat is niet zo heel ver. Als je eens bij haar op bezoek gaat…. 😉

 3. Oh dat klinkt als een heerlijk uitje samen met the family! Ennuh zag net een hele verzameling reacties op je give away twee en dat er ook nog een boel voor give away een gaan. Mooi toch dat je blog lekker begint te lopen. Ik wil je nog een tip aan de hand doen, die meid die ik heb leren kennen bij de openbare boekenkast van creative corridor heeft een vega blog en natuurlijk moest ik meteen aan jou denken. Aline’s vega blog heet het als ik het goed heb https://alinesvegablog.wordpress.com/
  Dikke knuffels van Susan

  1. Nana zegt:

   Veel deelnemers ondertussen voor give away 1 ja maar veel zonder blog en die mogen op die eerste give away niet meedoen. Gratis is het lokkende woord denk ik. Maar ja, daarom is het ook geefmaand hé. 😉 Thx voor de tip. Ik zal eens gaan piepen bij Aline.

 4. Marloeskreatief zegt:

  Dat ziet er goed uit lijkt me heerlijk

 5. Antwerpen heeft op culinair en horeca gebied heel wat te bieden, da’s duidelijk!

  1. Nana zegt:

   Dat wist je toch al langer hé Billy!? 😉

   1. eigenlijk wel ja, heb ik zelf al kunnen ondervinden… 😉

 6. Krijg je die buikdanseres er ook bij bij de Marokkaan? 😉
  Leuk de tips die je geeft ivm Antwerpen … het onthouden waard.
  Heb jij dat nu ook dat als je een foto aanklikt om groter te zien die links van je scherm kruipt? Niet mee zoals vroeger dat er onderaan een balkje verschijnt met alle foto’s van je blogbericht en aantal? Of zou dat nu aan mij liggen…????

  1. Nana zegt:

   Ja maar je mag ze niet mee naar huis nemen. 😉 Dat van die foto’s snap ik niet zo goed hoor. Het fotosysteem is hier wel anders dan op blogger natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.