Een lekker fris dessertje dat snel klaar is. Het viel me op in een reclameblaadje van Colruyt. Oorspronkelijk met Griekse yoghurt en honing maar ik maakte er een vegan versie van. Een makkie hoor. We aten het met oudjaar. Fris en licht (want eventueel suikervrij te maken) eten snoepen, je hoeft er niet per se voor op dieet te zijn. Ik geef het recept vandaag graag mee…

2015-12-31 16.27.43

Nodig:

3 sinaasappelen, 250 gr sojayoghurt (of andere plantaardige), 10 gedroogde abrikozen (ik gebruik graag half gedroogde omdat die nog lekker sappig zijn), 4 el amandelschilfers, 4 el (kan gerust minder of zelfs weggelaten worden) agavesiroop

Bereiding:

Pers 1 sinaasappel uit en doe het sap (eventueel) samen met de agavesiroop in een pannetje. Warm op en voeg de abrikozen (in stukjes) toe. Laat 10 minuten sudderen en zet opzij om lichtjes af te koelen.

Rooster de amandelschilfers, snij 2 sinaasappelen in partjes (à vif snijden) en vang het sap op.

Verdeel de yoghurt over 4 glaasjes en bedek met de helft van de sinaaspartjes.

Lepel er de helft van de abrikozenmengeling over en herhaal tot de glaasjes vol zijn.

Werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. Klinkt heerlijk en zo ziet het er ook uit! Mooie foto.

  2. Ga ik zeker eens maken, makkelijk en lekker daar gaan we voor.

  3. Dat ziet er inderdaad wel lekker uit.

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!