Some like it hot…

… dat was de titel van een artikel dat een paar weken geleden in de weekendbijlage van de krant stond. Jeroen Meus maakt daarin enkele warme winterdranken. Het eerste dat ik uitprobeerde, een hot shot van kokosmelk, was makkelijk te veganizen….
Ik heb het drankje eerst warm gedronken. Allez, een paar slokjes toch. Van smaak lekker, daar niet van, verder véél te zoet naar mijn goesting. Het dronk gelijk siroop. Het zag er ook zo uit.

Toen rinkelde er bij mij een belleke. Some like it hot, some not… ik besloot er ijs van te maken. Ja zeg, mijn ijsmachine moet zijn geld opbrengen hé. 😉 Het kwam op tafel met partjes sinaasappel en vers geperst sap als saus. Ijs in sinaasappelsap aten we vroeger aan zee regelmatig. Een coupe Sunshine noemde dat daar. Laten we dit dan ook maar zo noemen.
Waar het drankje veel te zoet was, bleek het in ijsvorm voor manlief niet zoet genoeg. Daar moet dus nog aan gesleuteld worden. ‘t Is nog gene zomer hé.

Voor 75 cl hot shot:
5 dl kokosmelk, 1,5 dl (plantaardige) melk, 150 gr witte (rijst)chocolade, 1/2 stengel citroengras, 3 limoenblaadjes, 1/2 vanillestok, zeste van 1/2 sinaasappel en 1/2 citroen.
Breng melk aan de kook. Schil met een dunschiller reepjes zeste van sinaasappel en citroen en laat die smaak afgeven aan de exotische melk. Kneus citroengras en doe het samen met de limoenblaadjes in de warme melk. Schraap de vanillestok uit en leg merg samen met de peul in de melk. Zet het vuur zachter en laat de chocolade wegsmelten. Roer en serveer.
Wil je er ijs van maken laat de drank dan een nachtje door en door koud worden. Je zal zien dat hij nog iets dikker wordt bij het koelen. Draai in de ijsmachine. Smakelijk.

Deze ook lezen?

One thought on “Some like it hot…

 1. Kim

  januari 25, 2014 at 7:53pm

  Klinkt koud heerlijk!! (houd niet zo van warme-kokos-dingen 😉 )

 2. Nuendan

  januari 25, 2014 at 7:10pm

  Haha van een hotshot naar een coldice. Goed idee van je.

 3. Mycupoflatte

  januari 25, 2014 at 4:49pm

  Oeh nomnom!! Laatst heb ik mijn ijsmachine van m;n ouderlijk huis meegenomen & ik wil o.a. heel graag kokosijs maken!

 4. Els04

  januari 25, 2014 at 3:54pm

  creatief zijn met de Jeroen 😉

 5. Daniëlle De Winter

  januari 24, 2014 at 6:17pm

  Je zou haast een ijsmachine gaan kopen om dit lekker recept uit te proberen.<br />Grtjs<br />Daniëlle

 6. Martine

  januari 24, 2014 at 4:35pm

  Ziet er wel lekker uit.<br />Geniet van het weekend,<br />Martine

Reacties gesloten.