Suikervrije muffin met banaan en spinazie, vegan ~ Muffins bananes/épinards

Hoeveel mensen hebben er ‘s morgens niet te weinig tijd om te ontbijten en/of stoppen hun kinderen een (ontbijt)koek in de handen om in de auto op te eten? Dat kan beter, want met dit recept is dat verleden tijd. Een gezond ontbijt, eventueel “on the go”, suikervrij mét groenten in verwerkt. Natuurlijk kunnen deze muffins ook perfect op tafel komen voor een gezond vier-uurtje na school.

In dit snelle recept, dat je op zondag al maakt, vervangen bananen de suiker. Hoe rijper de bananen hoe zoeter je muffin. De spinazie geeft uiteraard een groene kleur aan het geheel maar is qua smaak niet te detecteren. Voor één keer zullen je kinderen niet protesteren om groenten te eten, want ze beseffen het niet.

Muffins met banaan en spinazie, vegan en suikervrij:

Droge ingrediënten:

150 gr havermoutvlokken + 50 gr 7 granen vlokkenmix van AH (haver, gerst, mais, tarwe, rogge, spelt, rijst) + 100 gr bloem (samen mixen in blender) of enkel 200 gr havermoutvlokken (fijn gemalen), 8 gr bakpoeder, snuf zout

Natte ingrediënten:

60 ml zonnebloemolie, 150 ml kokosmelk, 100 gr verse spinazie, 3 rijpe bananen, 2 tl vanille

Oven voorverwarmen op 175 °c. Meng alle droge ingrediënten. Mix alle natte in een blender. Voeg beiden samen in een kom en meng. Verdeel het deeg (12 porties) over de muffinvorm en bak 20 à 25 minuten.

Klik voor meer lekkere desserts met groenten!

 

Que préparer pour un petit déjeuner à emporter?

Muffins sucrés, bananes/épinards

Mélange sec :

100 g de farine de blé + 150 g de flocons d’avoine (mixez), 8 g de levure chimique, 1 pincée de sel

Mélange humide :

3 bananes bien mûres, 100 g d’épinards, 150 ml de lait de coco, 60 ml d’huile de tournesol, 2 càc vanille

Préparation:

Préchauffer votre four à 175°. Dans un premier saladier, verser tous les ingrédients du mélange sec et les mélanger. Mélangez les ingrédients du mélange humide au mixer. Verser le tout sur le mélange sec et mélanger doucement, Remplir vos moules à muffins. Enfourner et cuire 20 à 25 minutes.

Et voilà des muffins pleins d’énergie. C’est très vite fait et un petit dej parfait à emporter ou le goûter. Pour une fois vos enfants seront contents de manger des légumes car ils ne savent pas. 

Autres recettes exceptionelles içi.

Deze ook lezen?

One thought on “Suikervrije muffin met banaan en spinazie, vegan ~ Muffins bananes/épinards

  1. Elizabeth

    december 7, 2018 at 8:11am

    Nou, dit ziet er heel goed uit…
    En ik zie nog meer gezonde recepten op je blog staan; zo meteen maar eens even verder kijken!
    Wij hebben altijd rustig ontbeten met de kinderen, gewoon aan tafel. Het is zo’n heerlijk begin van de dag.
    Ik begrijp niet dat mensen zomaar iets in hun mond schuiven terwijl ze al op weg zijn naar…
    Groetjes, Elizabeth

    • Auteur

      Nana

      december 7, 2018 at 8:24am

      Nee ik snap het ook niet. Ik maak (meestal) tijd voor het ontbijt. Zeker als het met de kinderen is. Daar sta ik graag wat vroeger voor op. Nu deze muffins zijn ook héél lekker als gezond vier-uurtje of om mee te geven naar school. 😉 Altijd welkom op mijn blog Elizabeth.

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.