tomaten vers
allergievrij als het snel moet gaan recepten vegan

Tomatensalade met kappertjeskruim, vegan

De zomer loopt stilaan op zijn einde al zijn de temperaturen er niet minder om. Nog heerlijk weer om een tomatensalade op tafel te zetten. Wat denk je, kappertjeskruim erbij?

Het recept is heel simpel. Doe 100 gr panko (of fijngemalen geroosterd brood, dan is dat probleem van het overschot oud brood ook meteen opgelost) in een ovenschaal met 2 el olijfolie, zeste van 1 citroen, vers gemalen peper en grof zout, 10 basilicumblaadjes in stukjes en 2 el kappertjes. Hussel dit door elkaar en zet het 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Snij mooie verse tomaten in schijven en leg ze op een schaal. Druppel er eventueel een dressing over (2 el olijfolie, 1 el citroensap, peper, zout). Verdeel pas net voor het serveren het kappertjeskruim over de tomaten dan blijft het lekker krokant. Ik serveer er rucola en eetbare bloemen bij maar dat hoeft niet.

Een tomatensalade past bij alles dus feel free om erbij te eten waar je maar zin in hebt. Ik geniet telkens weer van dit bijgerecht maar eet het evengoed als hoofdmaaltijd/lunch met lekker zelfgemaakt stokbrood vers uit de oven. Wie wil kan onder het kruim bijvoorbeeld nog gemalen pistachenootjes verwerken. Heerlijk met mozzarella of andere kazen (al dan niet vegan). Smakelijk! Wij kopen de tomaten recht van de boer, op smaak geplukt.

Ook op vakantie is het een snelle en lekkere maaltijd die je zelfs in een (antikleef) pan kan klaarmaken. Ik doe in elk geval niet de moeite om er daar de oven voor op te zetten. De voorpret alleen al, op een Provençaalse markt de mooiste tomaten uitzoeken… Zalig toch!?

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Dit lijkt me lekker, ga het zéker proberen.

    1. Nana zegt:

      Super!

Reacties zijn gesloten.