allergievrij als het snel moet gaan mijn familie ongewoon lekker recepten vegan

Vegan amuse à la Peter Goossens…

Njam TV kunnen we niet kijken want we hebben Proximus TV. Maarrrrr… sinds kort zend VIER overdag sommige programma’s uit. Zo kwam het dat ik onlangs bij het zappen bleef hangen bij Peter Goossens die een amuse klaarmaakte met avocado. Terwijl ik zijn handelingen volgde ontspon zich in mijn hoofd een idee voor een vegan versie die ik absoluut met de kerstdagen wilde uitproberen. Ik krabbelde het snel neer om het oorspronkelijke hapje ‘Krab met avocado en platte kaas’ later te kunnen VEGANISEREN tot

2015-12-27 12.05.50

Op een rond stukje brood (of toast) kwam een crème van Tofutti Creamy Smooth met look en kruiden (in plaats van platte kaas en kwark) opgeklopt en gemengd met fijngesneden sjalot, zure appel, peper, zout en limoensap. Bovenop een mousse van avocado, stukjes pijnboompitten, kruimels pikante cassavechips (in de plaats van kroepoek), chilicrème, limoensap, peper en zout. Afwerken deed ik met rucolascheuten en geroosterde pijnboompitjes.

Dit recept is uiteraard lactosevrij want puur plantaardig. Voor een glutenvrij gerecht pas je gewoon het brood/toastje aan. Maak er een iets grotere portie van en je hebt een prima voorgerecht!

De rest van het menu? Oosterse wortelcappuccino, aardappel-pompoenpuree met vegan feta en hazelnoten, Oreo-ijstaartje met frambozen. Aan de speculoos-chocoladetaart kwamen we die avond niet toe. Recepten volgen later.

 

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Homemade and more zegt:

    Een smakelijk hapje, ik kijk uit naar het ijstaartje met frambozen.

  2. Ziet er verrukkelijk uit en het klinkt ook verrukkelijk !

Reacties zijn gesloten.