allergievrij België gedicht koffie resto Tips vegan

Vegan in Antwerp…

Toen ik voor wat boodschappen naar de stad trok besloot ik meteen eens rond te kijken naar nieuwe adresjes. Waar begin je dan mee? Natuurlijk, ontbijt. Daarvoor ging ik naar Kafé Puur in de Schoytestraat (zijstraat Nationalestraat). Zij zijn open sinds 1 oktober en gehuisvest in het pand waar voorheen Phil’s coffee was. Klein maar gezellig. Ik dronk er de beste soya latte ever (gemaakt met ongezoete sojamelk, mét vegan koekje erbij) en nam als ontbijt muesli met sojayoghurt en een beetje ahornsiroop. Volgende keer wil ik er zeker eens langs voor een plantaardige lunch of gebak. Kijk zelf maar eens op hun menukaart.

kafépuur antwerpen

Een aanrader! Tijdens ons babbeltje kreeg ik als tip mee dat er sinds kort aan de Sint Jorispoort een nieuwe vegetarisch en veganistische salad & juice bar is dus besloot ik daar ook eens te gaan kijken.

Carotterie 2000 bleek van een heel ander kaliber te zijn. Mooi en zeer strak van design, daar niet van, maar ik vond het niet echt uitnodigend zo met enkel hoge stoelen aan een toog. Er is volgens mij nochtans plaats genoeg voor tafeltjes.  De krukjes zijn wel cool. Mocht ik met een vriendin op stap zijn was het gebrek aan een gezellige babbelplek toch iets geweest wat me tegen zou gehouden hebben om binnen te stappen. Maar ik was alleen dus…  Ook hier weer een menukaart die een vegan doet likkebaarden. Hun focus ligt op sapjes en salades maar je kan er ook terecht voor bijvoorbeeld warme dranken en plantaardig dessert. Ik koos voor een stuk vegan mojito cheesecake (oh zo lekker) en een soja latte. De mevrouw verwittigde me vooraf dat een plantaardige latte maken met slow koffie een gekabbeld resultaat geeft. Jammer dat ze de koffie dan in een doorzichtig glas serveerde. Niet smakelijk. Een gewone kop en een schuimlaagje plantaardige melk bovenaan had het uitzicht van de koffie aanvaardbaar gemaakt. Om in de toekomst zeker rekening mee te houden zei ze.

carotterie2000

Tof was het minipotje artisjokkenhummus met bijbehorend recept als welkomstgeschenkje. Geen ‘hangout’ (dat is waarschijnlijk ook hun bedoeling niet) maar zeker een super adresje voor een snelle gezonde hap.

Ik kwam in de Prekersstraat nog een leuke graffiti aan het Habbekratshuis en een deurgedicht van Ramsey Nasr tegen, een speciale stoeptegel in Sint Jorispoort en een tof kunstwerk (Bos in-zicht) in den Botanique. Antwerpen anders.

Ook een paar restaurants, die een volgende keer het onderzoeken waard zijn, wil ik nu al vermelden. Misschien heb jij eerder tijd dan ik om langs te gaan. Bij Paul’s Fresh Food Boutique in de Nationalestraat bijvoorbeeld serveren ze behalve gewone ook veggie én vegan hamburgers. Bij RAW Salad Company in de Kammenstraat hebben ze, zoals de naam al doet vermoeden, raw food. Salades, sapjes en smoothies, al dan niet vegan.

Voor het eerst in lange tijd ben ik met een voldaan gevoel door de stad gewandeld. Eindelijk! Eindelijk beginnen ze ook in Antwerpen te snappen dat er een gat in de markt openligt om gevuld te worden.

middagje vegan antwerpen

Deze is niet in de stad – maar misschien wel handig voor wie vanuit de Kempen op weg is naar (of van) Antwerpen – mag er ook bij want vrij recent opengegaan: Pura Natura take-away in Sint Antonius Zoersel. Gezonde voeding voor elk moment van de dag is hun leuze en ja hoor, ‘t is helemaal waar. Lekkere slaatjes, wraps, smoothies, soepen etc… van ontbijt tot dessert, alles om mee te nemen. Niet alles is vegan maar ze zijn altijd bereid om een plantaardige versie te voorzien indien je dit vraagt. Ook mensen met een allergie bedienen ze op hun wenken. Hun dagelijkse suggesties kan je volgen/raadplegen op hun facebookpagina.

puranatura

 

Te gek hé al deze nieuwe adresjes!?

 

Eet in mij

waar de nacht zich warm likt

in volle verwachting sta ik hier

raamkozijnen wellen op in mij

alleen om uwentwil besta ik

Woon mij uit. Nu. Hier.

Ramsey Nasr

 

Vergeet niet te kijken bij mijn 1ste give away voor november geefmaand.

 

Dit lees je misschien ook graag...

9 Reacties

 1. In kafé puur ben ik ook al geweest. bedankt voor de andere adresjes. Er zijn nog andere vegan adresjes zoals: http://www.etenvolleven.be
  Het is er niet gezellig maar ze zijn goed & het eten is lekker,..ook lekkere vegan desserten maar ze zijn een beetje duur.

  1. Nana zegt:

   Ja ik ken ‘Eten vol leven’. Idd niet zo gezellig en erg duur.

 2. leuk dat er eindelijk wat schot in de zaak komt in Antwerpen!
  Ik kijk uit naar een volgend bezoek zodat ik er eens kan langsgaan 🙂

  1. Nana zegt:

   Ja hé en d’er zijn er nog hoor. Doen!

 3. Wat fijn dat er daar zoveel gezonde adresjes zijn!
  Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest, wordt toch eens tijd geloof ik.

  1. Nana zegt:

   Ja hoor, de moeite! 🙂 Wil je eventueel wel wegwijs maken.

 4. ‘k Schrijf ze nu op! Voor een volgend bezoek.
  Merci!
  Grt, Camilla

 5. Homemade and more zegt:

  Zien er toffe adresjes uit, heb ik gemist. Volgende keer misschien ?

  1. Nana zegt:

   Uitstel is geen afstel. 🙂

Reacties zijn gesloten.