Nu ik met mijn hand niet alles kan doen moet manlief helpen met koken. Laat ons zeggen dat dit een heel leuke bijkomstigheid is. Of voor het eerst samen bakken
Da’s zelfs nóg leuker. Manlief is regelmatig commis van dienst bij het koken hoor maar nu meer dan anders. Nog nooit eerder hebben we samen iets gebakken. Tot nu. Dat was puur genieten. Appelmuffins, simpel, maar de appelen moesten op.
Vegan muffins met appel en witte chocolade (dus zonder zuivel en zonder ei)
Maak karnemelk van 200 ml sojamelk (ik gebruik tegenwoordig Not MLK van Alpro) en 1 el appelazijn. Laat even staan. Giet er 90 ml zonnebloemolie bij en 1 el citroensap. 300gr bloem, 1 tl bakpoeder, 100 gr vanillesuiker, 1 tl baksoda en 1 mespunt zout in een beslagkom doen. Giet de natte ingrediënten bij de droge. Snij 150 gr witte (vegan) chocolade en 4 appelen in groffe stukken. (Hou wat appel apart en snij die in dunne schijfjes.) Voeg chocolade- en appelstukjes bij het beslag en meng.
Verdeel het deeg over muffinvormpjes en beleg met appelschijfjes. Bak 30-35 minuten op 175°c.
Rooibos latte
Erbij dronken we een rooibos latte, een primeur ten huize Tartelette Maison want ik hou helemaal niet van thee met melk. Het was verrassend lekker hoor! Voor deze latte warm je (plantaardige) melk op. Laat er 2 zakjes rooibosthee 4 minuten in trekken en verwijder deze. Voeg 2 el gembersiroop toe aan de warme melk. Schuim eventueel op. Bestrooi met kardemompoeder en gemalen rode peper.
Heerlijk samen genieten, zowel van het maken als het eten. Weer een klein gelukje van de dag.