ontbijt vegan haver
allergievrij ontbijt recepten Tips vegan

Veggie challenge, ontbijt van de dag.

Één, een lekker ontbijt hoeft niet veel werk te vragen. Twee: met havermout kan je meer dan pap maken. Ik verwerk het ook in koekjes, cake of taart. Ja, fan.

Maandag is de Veggie Challenge van Eva vzw gestart. De teller stond vanmorgen al op bijna 22000 deelnemers. Je kan voor flexi, veggie of vegan gaan. Top! Elke dag krijg je via je mailbox tips en recepten die je kunnen helpen je challenge vol te houden. Maar elk extra receptje is meegenomen, nee? Voor het ontbijt bijvoorbeeld.

Om maar een voorbeeld te geven, ontbijten doe ik soms met een stuk theecake, een muffin met spinazie en banaan of een shake van groene thee en rood fruit. In elk van deze gerechten zit havermout verwerkt. En als ik dan tóch havermoutpap eet dan zit ook daar veel variatie in.

Havermout is zeer veelzijdig en een gezond en goed vullend ingrediënt. Voeg het ‘s morgens bij je sojayoghurt of plantaardige melk en je zal lang gespaard blijven van een hongergevoel.

Ik liet de havermout eerst een tiental minuten weken in een bodem vers appelsiensap. Daarna voegde ik er ongezoete sojayoghurt aan toe.

Bovenop kwamen stukjes peer, gele kiwi (ik prefereer geel omdat die zoeter zijn dan groene) en appelsien. Als krokantje koos is voor een lepel pitjes en fijngemalen koekjes met gember en walnoot van Billy’s Farm (o.a. te koop bij Bio Planet). Kies voor glutenvrije koekjes indien nodig.

Ook lekker met ander fruit en een topping van gepofte quinoa, boekweit en pitjes. Er mag wel wat kleur in ons bord.

fruitontbijt

Dit lees je misschien ook graag...