allergievrij België met vrienden Nederland resto Tips

Veggie uit eten…

Nu de zomer steeds dichter komt gaan we ook weer meer uit eten. In eigen land of op vakantie. Altijd leuk om dan te weten waar je vegetarisch of vegan kan eten, nee? Dat ik nog een paar toffe nieuwe adresjes niet had vermeld op de blog viel me onlangs te binnen toen ik aan de indexpagina begon. Laat ik ze dus meteen maar even noemen.

Nederland:

Toen we in het najaar een weekendje weg gingen had ik een hotel en restaurant geboekt in Woerden. Het bleek een schot in de roos! Zowel het hotel, resto en de stad (met het gevoel van een dorp). Als ik Stadshotel Woerden een quotering zou moeten geven mag dat zeker een 9/10 zijn. Bediening, eten, sfeer, kamer,… alles top. Het enige minpunt voor mij was het feit dat je de ramen niet kan openzetten. Heeft iets te maken met de ventilatie. Ik slaap nu eenmaal niet graag met gesloten vensters. Manlief vond de kamer iets te donker maar dat vond ik nu net een deel van de charme. Beneden was alles heel open en licht. Zowel de veggie lunch en het ontbijt waren meer dan de moeite.

woerden en stadshotel

‘s Avonds aten we bij restaurant De Dukdalf aan de kleine jachthaven. Hierover ook niks dan goeds te vertellen. Het vegetarisch menu, standaard op de kaart, beviel enorm. Een aanrader dus! Foto’s van het eten vallen jammer genoeg nogal donker uit.

de dukdalf woerden

 

Oh, doe in Woerden zeker de historische stadswandeling!

België:

Begin dit jaar gingen we met vrienden wandelen in Antwerpen en aten we ‘s avonds bij Tarbouche, een Libanees restaurant in de Appelmansstraat. Er staan standaard een hoop vegetarische gerechten op de kaart. Op vrijdag en tijdens het weekend kan je er trouwens dineren in buffetvorm.

tarbouche antwerpen

Nog in Antwerpen kwam ik met 2 vriendinnen toevallig weer eens terecht bij Charlie’s (Een topadresje voor mensen met allergiëen trouwens. Glutenvrij eten kan er bijvoorbeeld als je vooraf even belt. Ook vegan is mogelijk.) Ik was er al eerder geweest maar niet om te eten. Ik koos voor brood met groententapenades en houmous. Jammie. Er is keuze te over aan plantaardige melk dus een vegan (of allergievrije) latte behoort tot de lekkere mogelijkheden. Vriendelijke bediening en gezellig zitten ook.

charlie's

In Herentals kwamen dochter en ik bij pop up ontbijt- en lunchbar Leontine terecht.  Een adresje met een speciaal concept. Bestellen en betalen aan de toog, het eten wordt nadien aan tafel gebracht. Achter die werkwijze hebben we moeten hengelen want uitleg kwam er niet spontaan. Het leek me daardoor eerder een adresje voor ons kent ons. We kregen amper aandacht voor, tijdens en na onze bestelling en voelden ons niet echt welkom. Het maakte me een beetje ongemakkelijk omdat ik nogal een twijfelaar ben én niet graag kies zonder kaart in mijn handen. Er is blijkbaar ook een buffet, waar je voor zover ik kon zien toch wel vegan opties hebt, maar dat zagen we pas bij het buitengaan. Het bestaan ervan werd ons niet gemeld. Na betalen kies je een plaats om te zitten. Beneden is het knusser dan boven maar het zat er helemaal vol. Langs de smalle trap bereik je nog 2 kamers. Wij kozen een plaatsje bij het raam, aan de achterkant, waar de zon volop kon binnen schijnen en het meteen ook een pak rustiger was. Bleek dus toch een pluspunt tegenover de drukke gelijkvloers. Over het eten geen slecht woord, anders zou ik het hier niet vermelden.

leontine herentals

Voor meer en andere adressen, ook in Frankrijk en Nederland, verwijs ik je door naar de vegan en veggie uit eten indexpagina die sinds kort online staat.

Dit lees je misschien ook graag...

12 Reacties

 1. zegt:

  Dank je wel voor deze tips! Vooral die van Woerden, ik heb niets met die plaats, maar het moet een heel leuk stadje zijn. Ben ik een Nederlander en nog nooit echt in Woerden geweest, dat is ook wat! Daar moet dan maar een keer verandering in komen. Wie weet wel naar dat leuke hotel waar jij het over hebt.
  In Arnhem ontdekten wij laatst Enig Alternatief: http://www.enigalternatief.nl/
  Voor 11,50 eet je daar heerlijk vegetarisch, geen keuze stress, want ze hebben gewoon elke dag een ander menu, maar dan wel maar één gerecht. We zijn er nu twee keer geweest en beide keren heerlijk gegeten. Wel reserveren, want het is heel populair en het is niet groot. In Arnhem zit ook nog ‘t Eetatelier: http://www.eetatelier.nl/
  Meer keuze en bijzonder smakelijke combinaties, iets duurder, maar nog steeds niet duur. Ook nog biologisch, een echte aanrader. Wat grappig zo, restauranttips delen 🙂

  1. Nana zegt:

   Bedankt voor de tips. Arnhem staat absoluut nog op mijn to do lijst! Ja leuk hé, tips delen.

 2. zegt:

  Ken jij Anat in Groningen, een veganistische ontbijt- en lunchbar? Toen ik erover hoorde, moest ik meteen aan jou denken.
  http://www.anat.nu/

  1. Nana zegt:

   Ken ik niet Veerle. Is jaren geleden dat ik in Groningen was. Beetje ver om te gaan lunchen hé. 😉 Bedankt in elk geval voor de tip!

 3. zegt:

  Leuk dat je in Woerden was, wonen wij vlakbij.

  1. Nana zegt:

   Oh tof. Is een mooie streek!

 4. Mjam mjam! Dat ziet er allemaal goed uit.
  Ik ben geen vegetarier of veganist, maar eet niet elke dag vlees. Desondanks neem ik in restaurants meestal niet het vegetarische menu. Nu ik jouw foto’s zie denk ik dat ik toch vaker voor vegetarisch moet kiezen. Tenslotte is het vlees in restaurants niet altijd van goede komaf.

  1. Nana zegt:

   Dat kan meevallen en ook tegenslagen. Net daarom zet ik dat graag online. 🙂

 5. zegt:

  Ik ga deze adresjes zeker onthouden. Merci voor de tips.

  1. Nana zegt:

   Graag gedaan. 😉

 6. Kris zegt:

  Dat het lekker vegetarisch eten op restaurant niet zo vanzelfsprekend is, hebben wij hier ook al gemerkt! Dus dankjewel voor de tips… heel welkom!
  (enne tussen haakjes… zit jij niet meestal in Eygalières rond deze tijd van het jaar?)

  1. Nana zegt:

   In Frankrijk is het nóg erger dan hier. (euheu ;-))

Reacties zijn gesloten.