Vrienden voor het leven…

Vrienden overhouden aan het bloggen, is dat niet super!? Ik kan en mag dit schrijven. We hebben samen een lange weg afgelegd, mijn blogvrienden van het eerste uur en ik. Hebben het bloglandschap zien groeien en zien veranderen. Ook al zijn de meesten jaren geleden gestopt met bloggen, het weerhoudt ons er niet van om nog contact met elkaar te hebben en elkaar IRL te zien. Vrienden voor het leven! Een paar weken geleden kwamen er een paar met hun partner van over heel Vlaanderen naar ons huis afgezakt om samen met mij mijn verjaardag te vieren. Nee, ik ben niet alwéér jarig maar eerder nog stééds. Toen ik in juni 50 werd heb ik me voorgenomen om dit een heel jaar lang te vieren liefst samen met iedereen die me lief is.

Een eerste feest hield ik in augustus. Een groot tuinfeest voor familie en onze beste vrienden. Omdat zoon dit jaar 30 is geworden hebben we het feest toen gezamenlijk georganiseerd. Er was bbq en als dessert, kiwi/meloensalade met limoensuiker, verse aardbeien met zwarte peper en (soja)slagroom en zelfgemaakte plantaardige taarten. Er werd gegeten, gedronken, gelachen, gedanst en gezongen tot een kot in de nacht. Het vroeg allemaal heel wat voorbereiding maar uiteindelijk was het een super geslaagd feest waar we nu nog altijd van nagenieten!

tuinfeest 5030

Enfin een paar weken geleden nóg eens gefeest dus, met de blogvrienden deze keer. Gelukkig zat het weer zodanig mee dat we het wéér in de tuin konden doen. Iedereen bij elkaar krijgen op dezelfde dag was een moeilijke opgave en is helaas ook niet gelukt. Agenda’s staan tegenwoordig nu eenmaal voller en voller.

Ditmaal hebben we het anders aangepakt. We hielden een potluck. Ik zorgde voor de locatie (onze tuin), drank en (plantaardig) dessert. De andere brachten elk een gerecht naar keuze mee. We hadden zo mini pizza als aperitiefhapje, pompoensoep, tortilla en quiche. Gezongen en gedanst werd er niet maar wat een feest! Op het einde van de dag deden mijn wangen pijn van het lachen. Heerlijk! Mochten we allemaal dichter bij elkaar wonen zouden we mekaar vast iets meer zien. Het feit dat je elkaars leven wel gewoon virtueel blijft volgen zorgt ervoor dat je, wanneer je mekaar dan in het echt ziet, de draad meteen kan oppakken. En er werd serieus wat gesjauweld hoor! Zo gaat dat met bloggers hé… hun teut staat nooit stil. Letterlijk of figuurlijk. Enkele sfeerbeelden…

bloggerfeestje

 

Wil je ook graag een feestje geven? Hieronder krijg je van mij een paar creatieve en budgetvriendelijke tips!

 

  • Zelf servetringen maken met kleine taartkantjes en koord…

2015-08-06 17.57-servietring maken

2015-08-06 18.01.43tuinfeest

 

  • Van lege flesjes week je het etiket af. Met dubbelzijdige tape kleef je er een (plastiek) kantje rond. Een raffia lintje maakt het af. Instant vaasjes

2015-08-06 17.57.45tuinfeest

 

  • Met grote taartkantjes en een koord kan je dan weer een slinger maken. Dubbelvouwen en met lijm aan een koord naar keuze plakken. Bij 1 slinger hadden we ook de foto van onze uitnodiging verwerkt door hem om en om op een taartkantje te kleven.

2015-11-11 14.47.23

2015-11-11 14.45.42

 

  • Zelfgemaakte taart is stukken lekkerder en veel goedkoper dan bij de bakker. Probeer mijn plantaardige mokka en gember taart maar eens. Ik had op het feest niet eens zelf de kans om ervan te eten, zo snel was ze op!

DSCN9771klplantaardig

 

Meng 2 el oploskoffie en 1 mespunt kaneel met 250 ml sojaslagroom. Klop samen met 50 gr suiker en 20 gr gembersiroop stijf en zet in de koelkast. Smelt 50 gr gehakte pure chocolade au bain marie en meng er enkele el fijngehakte bakgember door. Laat afkoelen. Klop intussen 1 eivervanger op. Dat kan No-Egg zijn of ook aquafaba (vocht van kikkererwten uit blik). Ja je leest dit laatste goed. Probeer het gerust, je smaakt er niks van. Let wel op dat je het goed stijf klopt tot je het ondersteboven kan houden zonder dat het uit de pot schuift. Net zoals bij echt eiwit dus. De kikkererwten zelf verwerk je later in een ander gerecht of je maakt er lekkere aperitiefnootjes mee. Schep eerst de chocolade en dan het ‘eiwit’ door de slagroom. Schep de mousse in een taartbodem naar keuze. Ik gebruikte hier een raw bodem (niet gebakken) van gemalen (eventueel glutenvrije) koekjes, dadelpasta en kokosolie.

Bij het bloggersfeestje had ik dezelfde taart gemaakt met een afgebakken bodem en gekarameliseerde pijnboompitjes als topping. Oók lekker maar de topping maakte het mooi in stukken snijden moeilijk.

De plantaardige trifle op basis van bananencake was ook een immens succes. De overschot werd netjes verdeeld en mee naar huis genomen.

2015-10-11 12.49.40plantaardig

Bak de bananencake en laat afkoelen. Snij in drie lagen. Druppel er cassislikeur op. Maak een crème van:  150 gr raw cashewpasta (minstens 4 uur weken in water, afgieten, blenderen tot gladde pasta), 1/2 tl amandelextract, 2 el bloem, 100 gr bloemsuiker, 75 ml kokosolie, 100 ml (diepvries) frambozenpuree. Leg de cake om en om met schijfjes banaan, (diepvries) aardbei en crème in een diepe schaal. Bovenop mag nog een laag opgeklopte sojaslagroom en vers fruit.

Op het eerste tuinfeest stond er ook nog een plantaardige verjaardagstaart (biscuit) op het buffet en bij het bloggersfeestje kokos-koekjestaart en baklava met verse en gedroogde vijgen. Recepten volgen nog.

Taarten bakken… alleen daarvoor zou ik een feestje geven!

 

A party without a cake is just a meeting!

Deze ook lezen?

One thought on “Vrienden voor het leven…

  1. gerhilde maakt

    november 13, 2015 at 9:45pm

    Die taarten zien er echt wel schitterend uit. Nog een late proficiat!

    • Auteur

      Nana

      november 21, 2015 at 4:37pm

      🙂 Merci!

  2. Vlimbouter

    november 13, 2015 at 7:19pm

    Met heel wat vertraging toch nog een gelukkige 50ste verjaardag! Ik kende jouw blog nog niet in juni 😉
    Jouw instant-vaasje vind ik prachtig! Dat idee ga ik zeker onthouden.

    • Auteur

      Nana

      november 21, 2015 at 4:37pm

      😀 Bedankt!

  3. Mirjam Kakelbont

    november 13, 2015 at 4:26pm

    Ik kijk werkelijk mijn ogen uit. Dit kan niet anders dan een waanzinnig tuinfeest geweest zijn. En knap dat jullie zoveel zelfgemaakt hebben, dat is veel leuker dan alles kant-en-klaar kopen!

    • Auteur

      Nana

      november 21, 2015 at 4:38pm

      Ja die eigen toets doet ‘m wel op zo’n feest.

  4. Carolien

    november 13, 2015 at 10:27am

    Wat zien jouw taarten er heerlijk uit! En fijn blogvriendschappen he, ik weet er alles van!!

Reacties gesloten.