trifle vegan
allergievrij gedachten gedicht recepten Tips vegan

Zoet en zout, 2021 in balans

Net zoals het dagelijkse leven lagen heeft van zoet en zout, zo is ook deze trifle samengesteld. Lagen zoet/zoute notencrumble afgewisseld met schijfjes banaan, bananenroom en vanillepudding.

Ik maakte dit dessert de week voor kerst. Een probeersel dat – zo proefden we achteraf – nog niet helemaal in balans bleek. Te zout. Qua symboliek kon het tellen. 2020 heeft serieus wat momenten voortgebracht die te zout smaakten maar tegelijk gaf dit rare jaar ons zoete en onvergetelijke herinneringen mee.

De crumble staat ondertussen op punt, maar voor de juiste balans schep ik in 2021 met graagte ruimere porties zoet in de glazen.

Recept: Hak cashewnoten en meng deze met sesamzaad, koekkruiden, zout en agavesiroop naar smaak. Goed proeven is de boodschap!!! Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 15 minuten op 180°c. Laat afkoelen en hak in stukken. Je trifle stel je samen naar smaak. Deze heeft lagen van crumble, vanillepudding (met havermelk), schijfjes banaan (beetje citroensap helpt tegen verkleuring) en bananenroom (opgeklopte (plantaardige) room met geplette banaan en vanille). Smakelijk!

2020

een jaar van zoet en zout

dat begon met een inschattingsfout

We zullen nog even de gevolgen moeten dragen

eer 2021 ons kan behagen

Maar eens arriveert het licht

dat ons verzaakt van onze plicht

Opnieuw de armen om elkaar

een kus, een knuffel, zonder gevaar.

Zoet en zout, de dagelijkse cadans

wiegt komend jaar weer in balans.

Nana © Tartelette Maison

Op naar een fijner, vrijer en blijer 2021! Gelukkig Nieuwjaar!

Dit lees je misschien ook graag...