Aan tafel als het snel moet gaan persoonlijk recepten vegan

Als het snel moet gaan…

… is een pizza heel geschikt maar afhalen bij de pizzeria kan zelden. Ten eerste omdat het deeg niet 100% plantaardig zal zijn en ten tweede je keuze voor een lekkere topping stopt bij een paar verschillende soorten groenten. Niks mis mee, alleen groenten op de pizza maar ook een vegan wil wel eens het idee hebben dat hij/zij net zoals zijn/haar tafelgenoten een portie zeer ongezonde fastfood naar binnen werkt. De oplossing is natuurlijk de pizza zelf maken. Jaja, ook dat kan snel.

Plantaardig pizzadeeg kan je makkelijk vinden in de natuurvoedingwinkel of, wat ik meestal doe, hem kopen in de Albert Heyn. Daar zit zelfs het potje tomatensaus bij in de verpakking! Als topping doe je er dan op wat je wil. De laatste keer koos ik voor schijfjes verse champignon, artisjokharten, beetje Cheezly vega-kaas en… goed wat vegankebab gyros van Wheaty (die ik in het Natuurhuis in Antwerpen koop). Zo lekker gekruid dat je er van kan blijven eten. Een echte aanrader!!
Trouwens ook lekker in een wrap of tussen een broodje met een beetje zelfgemaakte veganaise of tartaar en stukjes komkommer.

 
 

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. ziet er heerlijk uit!

Reacties zijn gesloten.