als het snel moet gaan recepten taart vegan

Instant koekjestaartje…

Je krijgt onverwacht iemand op bezoek. Winkels dicht. Niks in huis om snel een cake of taart te maken die je bij de koffie kan serveren. O oow… probleem. Een koekje heb je wel maar dat vind je maar magertjes. Als dat koekje Oreo heet, dan heb ik hier de oplossing voor je probleem!

Makkelijk, lekker en in een wip klaar. Ik ging uit van een klassieke koekjestaart. De ‘petit beurre taart’ die iedereen wel kent. Ik herinner me nog dat mijn vader ze altijd met de feestdagen maakte toen ik klein was. Ik bedacht een snelle, uiteraard plantaardige, versie. Veel heb je er niet voor nodig. Oreo’s, koffie, koffiepoeder, sojaboter en eventueel Cacao nibs. In 3 stappen klaar:

Stap 1: haal de koekjes uit elkaar.

2015-09-23 17.32.23

Stap 2: meng vulling met sojaboter (2 el per 3 koekjes) en snuifje koffiepoeder. Klop romig.

2015-09-23 17.35.57

Stap 3: dop elk koekje heel even in een bodem koude koffie en stapel om en om met de vulling. Bovenop kan nog eventueel wat vulling en een topping. Ik gebruikte cacao nibs.

Als variatie kan je de sojaboter vervangen door pindakaas.

2015-09-23 17.58.49oreokoekjestaart

 

Et voilà, een mini Oreo koekjestaartje. Voor een topresultaat leg je ze tot gebruik in de koelkast zodat de taartjes wat kunnen opstijven.

Je kan dit natuurlijk ook in een grotere portie maken. Eén gevaar… ze zijn overheerlijk dus hoe meer of groter je maakt… Je moet al sterk in je schoenen staan. Get my drift?

Meer tijd? Maak dan deze grote Oreotaart of probeer één van mijn andere plantaardige taarten uit.

 

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. Hihi daar heb ik nu eigenlijk nooit last van…zet de gasten zelden koekjes of iets lekkers voor ;). De meeste mensen die ik ken hebben eigenlijk liever geen verleidelijk lekkers voor hun neus hihi.
  Niet dat we veel bezoek krijgen…of zou het daar aan liggen? Hihihi. Knuff!

 2. Wat een slim idee! En het ziet er nog eens heel verzorgd en feestelijk uit ook!

 3. zegt:

  Klinkt erg lekker! Dankjewel voor het delen!

 4. zegt:

  Ziet er heerlijk uit!

 5. oh-ow… dit ziet er zó lekker uit (zeker de pindakaasversie!) dat ik me zal moeten inhouden om geen kilo’s oreo’s in huis te halen 😀

 6. zegt:

  Super handig! Bedankt voor de tip.

 7. zegt:

  mmm, goesting!

Reacties zijn gesloten.