Naast het vieruurtje is het ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag. Regelmatig zoek ik naar nieuwe recepten om de boel wat op te vrolijken. Zo kwam ik eens een recept tegen voor ‘French Breakfast Puffs’. Ha, wie zegt dat de Fransen saai ontbijten met brood, boter en confituur die moeten deze puffs maar eens maken. ‘k Geef toe dat ik er zelf nog nooit van gehoord had en ze op al die jaren dat wij naar Frankrijk gaan, ginder ook nog nooit zijn tegengekomen. Maar bon, voor alles is een eerste keer. En wat mij betreft zal het niet de laatste keer zijn dat deze op onze ontbijttafel verschijnen. Misschien niet meteen hoor want we moeten terug wat matigen met zoet zo na de feestmaand december.
Lekker en snel, wie zegt daar neen tegen!? Het recept veganizeren was iets van niks:
Meng 1,5 cup bloem,
0,5 cup bruine suiker,
1,5 thl bakpoeder,
1/4 thl nootmuskaat,
snuif zout,
1 eivervanger (opgeklopt met 1el koud water)
0,5 cup soja- of andere plantaardige melk
1/3 cup gesmolten plantaardige boter.
Bak 25 minuten op 175°c (in muffinbakvorm)
Laat een beetje afkoelen.
Smelt 1/4 cup plantaardige boter.
Doe in een apart kommetje 1/4 cup witte suiker en 0,5 thl kaneel.
Dop de puffs in de gesmolten boter en rol ze dan in het suiker/kaneelmengsel.
Smakelijk!
Jam, ze springen bijna van de foto af. Ziet er heerlijk uit, zeg!
Zijn ook heerlijk hoor Regina! 🙂
Zou het zonder suiker ook kunnen in ieder geval de buitenkant ,lijkt me lekker ga eens met ahorn proberen ,leuk weer
Het prikkelt mijn kooklust ..ha ha
Kan natuurlijk zonder suiker. In het deeg kan je ahorn of agavesiroop gebruiken. Succes!
Oh jee, die zien er wel heel erg lekker uit! Volgens mij is dit net zoiets als onze Limburgse (in NL dan wel ;-)) Nonnevotten of strikken. Maar die worden dan gefrituurd, meestal wordt dat met carnaval enzo gegeten, vette luchtige hap 😉
Krijg er honger van! 😉
Deze zijn wel luchtig maar absoluut niet vet hoor José. Proberen zou ik zeggen. 😉
Als ze net zo lekker smaken als ze er uit zien ….. yammie.
Ja dat doen ze! 🙂
Mmmmm… maar verdorie met suiker! 🙁
Is een mouw aan te passen Kris. Oefenen, oefenen en oefenen. Heb binnenkort hier wel een paar suikerarme receptjes voor jou. 🙂
ziet er wel goe uit…maar al da werk!
🙂
Allez gij, dit is echt een makkie en luie-wijven-receptje hoor Billy. 🙂