Ontbijten op zijn Frans…

Naast het vieruurtje is het ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag. Regelmatig zoek ik naar nieuwe recepten om de boel wat op te vrolijken. Zo kwam ik eens een recept tegen voor ‘French Breakfast Puffs’. Ha, wie zegt dat de Fransen saai ontbijten met brood, boter en confituur die moeten deze puffs maar eens maken. ‘k Geef toe dat ik er zelf nog nooit van gehoord had en ze op al die jaren dat wij naar Frankrijk gaan, ginder ook nog nooit zijn tegengekomen. Maar bon, voor alles is een eerste keer. En wat mij betreft zal het niet de laatste keer zijn dat deze op onze ontbijttafel verschijnen. Misschien niet meteen hoor want we moeten terug wat matigen met zoet zo na de feestmaand december.

Lekker en snel, wie zegt daar neen tegen!? Het recept veganizeren was iets van niks:

Meng 1,5 cup bloem,

0,5 cup bruine suiker,

1,5 thl bakpoeder,

1/4 thl nootmuskaat,

snuif zout,

1 eivervanger (opgeklopt met 1el koud water)

0,5 cup soja- of andere plantaardige melk

1/3 cup gesmolten plantaardige boter.

Bak 25 minuten op 175°c (in muffinbakvorm)

Laat een beetje afkoelen.

Smelt 1/4 cup plantaardige boter.

Doe in een apart kommetje 1/4 cup witte suiker en 0,5 thl kaneel.

Dop de puffs in de gesmolten boter en rol ze dan in het suiker/kaneelmengsel.

DSCN0053

Smakelijk!

Deze ook lezen?

One thought on “Ontbijten op zijn Frans…

  1. Regina

    januari 10, 2015 at 7:44pm

    Jam, ze springen bijna van de foto af. Ziet er heerlijk uit, zeg!

    • Auteur

      Nana

      januari 12, 2015 at 1:58pm

      Zijn ook heerlijk hoor Regina! 🙂

  2. Marloeskreatief

    januari 10, 2015 at 2:59pm

    Zou het zonder suiker ook kunnen in ieder geval de buitenkant ,lijkt me lekker ga eens met ahorn proberen ,leuk weer
    Het prikkelt mijn kooklust ..ha ha

    • Auteur

      Nana

      januari 12, 2015 at 1:58pm

      Kan natuurlijk zonder suiker. In het deeg kan je ahorn of agavesiroop gebruiken. Succes!

  3. José

    januari 10, 2015 at 2:46pm

    Oh jee, die zien er wel heel erg lekker uit! Volgens mij is dit net zoiets als onze Limburgse (in NL dan wel ;-)) Nonnevotten of strikken. Maar die worden dan gefrituurd, meestal wordt dat met carnaval enzo gegeten, vette luchtige hap 😉
    Krijg er honger van! 😉

    • Auteur

      Nana

      januari 12, 2015 at 2:01pm

      Deze zijn wel luchtig maar absoluut niet vet hoor José. Proberen zou ik zeggen. 😉

  4. Mieke

    januari 9, 2015 at 10:56am

    Als ze net zo lekker smaken als ze er uit zien ….. yammie.

    • Auteur

      Nana

      januari 12, 2015 at 2:01pm

      Ja dat doen ze! 🙂

  5. Onliemie

    januari 9, 2015 at 8:58am

    Mmmmm… maar verdorie met suiker! 🙁

    • Auteur

      Nana

      januari 12, 2015 at 2:02pm

      Is een mouw aan te passen Kris. Oefenen, oefenen en oefenen. Heb binnenkort hier wel een paar suikerarme receptjes voor jou. 🙂

  6. Billy

    januari 8, 2015 at 8:51pm

    ziet er wel goe uit…maar al da werk!

    🙂

    • Auteur

      Nana

      januari 12, 2015 at 2:03pm

      Allez gij, dit is echt een makkie en luie-wijven-receptje hoor Billy. 🙂

Reacties gesloten.