Snelle koek…

  1. Als het snel moet gaan,
  2. als er onverwachts volk komt,
  3. als je kindjes wil entertainen,
  4. als je zin hebt in iets zoets;
  5. als het lekker moet zijn…

Dan neem je 120 gr bloem, 30 gr poedersuiker, een snuif zout en 80 gr vloeibare plantaardige boter (bv Alpro) en je mengt alles met een houten lepel onder elkaar. (Voeg eventueel bij de helft ook nog wat cacaopoeder toe voor donkere koekjes.)

Dan heb je 2 keuzes:

Of, je begint er direct aan. Verdeel dan het deeg in bolletjes van +/- 15 gr, druk plat (eventueel met een vork voor strepenpatroon) en bak 10 minuten op 180°c. Smelt ondertussen wat chocolade au bain marie. Als de koekjes klaar zijn drizzel je de lopende chocolade over de koekjes. Klaar!

DSCN6803

Of, je legt het deeg een kwartiertje in de ijskast zodat het wat steviger wordt. Verdeel ook dan in bolletjes van ongeveer 15 gr. Laat de kindjes elk deegbolletje plat drukken met een vormpje. Mijn meisjes hadden er in elk geval plezier in.

2015-02-06 10.43.43

2015-02-06 10.43.59

2015-02-06 10.43.48

Afbakken op 180°c, ongeveeer 10 minuten. Klaar! We maakten ook nog chocolade-bieten cupcakes en namen die samen met de koekjes zaterdag mee naar het verjaardagsfeestje van kleine Linke. Zij werd vorige week 2 jaar.

2015-02-07 14.46.51

Voor 12 chocolade cupcakes met rode biet heb je nodig:
250 ml sojamelk
1 tl azijn
150 gr gekookte rode biet
100 gr suiker naar keuze
50 gr zonnebloemolie
140 gr volkorenmeel
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
60 gr cacaopoeder
  1. Azijn met sojamelk mengen en een paar minuten laten staan
  2. in de blender: rode biet mixen tot een puree
  3. melk + olie + rode biet + alle droge ingrediënten mengen
  4. verdelen over vormpjes en +- 25 minuten bakken op 190°

Mijn meisjes zijn gek op roze dus versierde ik de cupcakes (gebakken in hartjesvorm) met roze slagroom. Daarvoor klopte ik sojaslagroom op met een scheut van het sap van de rode bieten. Je proeft er echt niks van!  Zilveren parels en suikerhartjes maakten het af voor mijn prinsesjes.

2015-02-07 14.47.09

Oh ja, een glutenvrije versie van de cupcakes maakte ik eerder. Je kan het recept hier vinden.

 

Het leven is één grote koek,
daar kun je van blijven happen. Dolf Brouwers

Deze ook lezen?

One thought on “Snelle koek…

  1. Sophie

    maart 17, 2015 at 6:55pm

    yum yum yumm! Jouw leuke koekjes zien er fantastisch uit!

    Ik ga ze zeker eens maken! 😉

  2. De Sierkip

    februari 23, 2015 at 5:31pm

    Yum!! Ook iets wat ik wel eens vaker zou kunnen doen… die roze zien er prachtig uit!

  3. Regina

    februari 12, 2015 at 12:21pm

    Het ziet er echt prachtig uit. En hoe lekker moet het wel niet smaken? Het water loopt me in de mond!

  4. Daniëlle De Winter

    februari 11, 2015 at 9:17pm

    O, spijtig dat we geen koekje van je blog kunnen plukken. Ziet er zo lekker uit.
    Grtjs
    Daniëlle

  5. Onliemie

    februari 11, 2015 at 8:10pm

    Mooi en heel, heel waarschijnlijk ook superlekker! Felicitaties aan kleine Linke!

  6. mANdarien

    februari 11, 2015 at 7:50pm

    Het water komt me in de mond ! Ziet er heerlijk uit !

Reacties gesloten.