Gekookte spruitjes, ik lust ze niet. Als ik nog maar aan de weeïge smaak denk word ik al misselijk. Ze bakken is een goede oplossing. Nog beter door er extra smaakmakers aan toe te voegen, zoals bij dit recept met gember en citroen. Maar ja, je kan ze toch niet altijd op dezelfde wijze eten. Gember en citroen passen ook  niet bij alles.

Regelmatig een ander gerechtje bedenken is dus een must als je toch die spruiten wil blijven serveren. En kijk, het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om te smaken. Misschien is dit wel een receptje dat je volgende winter zelf wil uittesten!?

Spruitjes halveren, bakken in notenolie. Hazelnoten toevoegen. Blussen met appelsiensap en agavesiroop. Laat een beetje karameliseren. Vuur uitzetten en scheut notenolie toevoegen (=dressing). Kan natuurlijk ook met andere olie.  Serveer met veldsla en rucola.

Une recette que vous souhaitez tester vous-même l’hiver prochain!?

Versez un peu de l’ huile de noisette dans une grande poêle. Ajoutez les Choux de Bruxelles (coupé en deux) et des noisettes. Cuisez le tout à feu vif en mélangeant souvent. Puis ajoutez sirope d’agave et jus d’orange. Laissez caraméliser. Finissez en ajoutant l’huile de noix (= vinaigrette). Servez avec la mâche et roquette.

 

gebakken spruitjes

Deze spruitjesversie is ongewoon lekker. Zoals ik al eerder schreef ben ik geen echte fan van wintergroenten. Ze anders serveren dan gebruikelijk helpt een beetje maar ik ben toch enorm blij dat de lente- en zomergroenten er stilaan weer zijn/aankomen.

Aanbevolen artikelen

13 Reacties

 1. Ziet er erg lekker uit!

 2. Het klinkt heerlijk, maar ik ben ook echt geen spruiten fan, dus of ik het ga uitproberen?? Keukenprins is wel spruiten fan, misschien is het wat voor hem, dan eet ik wel zuurkool 😉 Gisteren aten wij meirapen, ik had er nog nooit van gehoord. Ook met hazelnoten, vond het wel lekker, maar niet dat je zegt, joepie dat eten we ieder week. Eén keer per jaar is ook goed, haha. Maar iets nieuw uitproberen is altijd goed, hè, verandering van spijs doet eten. Fijne dag nog!

  1. Mmm meirapen! 🙂

 3. Dit klinkt lekker en makkelijk. Ik eet graag spruitjes maar mijn creativiteit met kolen is nu wel stilaan op. Op naar de lente- en zomergroenten

  1. Inderdaad! 😀

 4. Ik lust wel graag spruitjes, dus alle spruitjes-recepten zijn welkom.

  1. Geniet ervan! Bij ons blijven ze weg tot diep volgende winter. 🙂

 5. Nu wil ik even geen spruitjes meer hoor. Van de winter maar weer 😉

 6. Wij houden wel van spruitjes, maar niet te vaak. Dit is een welkomen afwisseling. Opgeslagen in mijn digitale kookboek, bedankt.

  1. Graag gedaan. 😉

 7. Mmmm dit klinkt toch echt wel heerlijk. Dit ga ik onthouden. Maar nu eerst aan de lente en zomergroenten… gelukkig maar!

  1. Gelukkig ja. 😀

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!