Thanksgiving-punch maken
A table als het snel moet gaan recepten Tips vegan

Thanksgiving-punch ~ recept, recette

Elke dag is het waard om dankbaar te zijn en dat is iets wat ik gelukkig goed besef. Elk moment dat we kunnen genieten nemen we met beide handen aan.

Toen ik bij het opruimen in een oud tijdschrift een recept tegenkwam voor het maken van een Thanksgiving-punch moest ik geen twee keer nadenken en maakte ik het meteen klaar voor ons bezoek van die dag. Laat het recept nu ook nog eens zo simpel als wat zijn. In alle opzichten een dankbaar last-minute receptje dus. Hahaha!

Ingrediënten:

Voor 4 glazen: gemberwortel (5cm), 1 el glühweinkruiden, 4 el suiker, 500 ml cranberrysap, 500ml vers appelsiensap, 1 appelsien in schijfjes.

Bereiding:

Schil de gember en snij in dunne plakjes. Breng cranberry- en appelsiensap samen met de gember, kruiden en suiker aan de kook. Haal het pannetje van het vuur, leg er eventueel wat appelsienpartjes in, en laat 10 minuten trekken. Zeef het drankje terwijl je het overgiet in een mooie kan. 

Ter versiering stak ik op elk glas een schijfje appelsien. Als je het wat feestelijker wil en je verse cranberry’s in huis hebt/haalt kan je enkele bessen insnijden, ze bevochtigen en door wat fijne suiker rollen. Steek er daarna 3 op de rand van elk glas. Klaar!

Met het mooie weer dat we in oktober hadden gingen we in de tuin zitten. Eigenlijk was het buiten niet koud genoeg voor de punch die toch warm tot lauw moet gedronken worden. Maar… een testje leerde me dat deze punch ook heel lekker is als je hem koud met ijsblokjes serveert. Laat het weer je dus niet tegenhouden om deze Thanksgiving-punch te serveren.

Mocht je mij zoeken…

Thanksgiving-punch

Chaque jour vaut la peine d’être reconnaissant et c’est quelque chose dont je suis conscient. Il faut vivre l’instant présent!

J’ai trouvé une recette simple pour un punch de Thanksgiving dans un vieux magazine et je l’ai immédiatement préparé pour notre visite ce jour-là. C’est en effet à tous égards une recette de dernière minute reconnaissante.

Préparation:

Pelez 5 cm de gingembre et coupez-le en fines tranches. Porter à ébullition 500 ml de jus de canneberge et 500 ml de jus d’orange avec le gingembre, 1 cuillère à soupe d’épices pour vin chaud et 4 cuillères à soupe de sucre. Retirer la casserole du feu et laisser infuser 10 minutes. Filtrez la boisson

Il ne faisait pas assez froid dehors pour boire le punch chaud. Mais un test m’a appris que ce punch est aussi très bon servi froid avec des glaçons.

Dit lees je misschien ook graag...