… leeft hier nooit lang. Ik heb zo mijn eigen receptje(s) voor broodpudding. Bijvoorbeeld: 500gr oud brood, 750ml melk, 3 eieren, 150gr rozijnen, 1/2kl kaneel, 20gr puddingpoeder, 1 zakje vanillesuiker, zoetstof naar smaak. Verwarm de oven voor op 180°C. Warm de melk lichtjes op met de zoetstof. Doe het brood in een kom en voeg de lauwe melk toe. Laat het brood weken. Kneed het brood nadien met de vingers tot een dikke brij. Voeg de rozijnen, kaneel, vanillesuiker, puddingpoeder en de losgeklopte eieren toe. Ook heel lekker als je er nog één of twee geplette bananen, wat geraspte appel(s) of kleine stukjes chocolade bij doet. Breng het mengsel over in een ovenschotel. Plaats ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Laten afkoelen en opdienen maar. Zondag is het maandelijkse gezinsbrunch. Deze keer is het de beurt aan onze zoon. Hij zorgt meestal voor het hartige zoals zelfgemaakte kipcurry en vissalade en ik breng dan het zoet mee. Deze lekkernij is een ideale zoete afsluiter om zondag mee te nemen.