Bubbels…

Vrijdag is nog altijd Champagnedag. Een gewoonte die we al jaren aanhouden, klinken op het weekend met een glaasje bubbels. Dat het niet altijd Franse Champagne hoeft te zijn om lekker te zijn is al meerdere keren bewezen door al eens over te schakelen op een Spaanse Cava of Italiaanse Prosecco. Verleden week nog trokken we voor de verandering eens een fles Italiaanse Collavini (2004) open. Naar ik heb kunnen opzoeken wordt deze mousserende witte wijn gemaakt van de druif Ribolla volgens de ‘méthode Charmat‘. Niet echt een alledaags flesje en ook niet meteen goedkoop maar wel hemels lekker!

En ja, je oogst wat je zaait; als kleinzoon hier op vrijdag is en je vraagt hem wat hij wil drinken is het antwoord steevast… Champagne! Voor hem (en de zwangere dames binnen de familie) zetten we voortaan een fles bubbelsap fris. Het flesje appelsap met toegevoegd koolzuur kopen we bij Hema en is bereid met 98% sap, zonder toegevoegde suikers. Wist je trouwens dat je met de aankoop van Jip & Janneke producten bij HEMA de ‘Fiep Westendorp foundation’ steunt en dus meteen enkele projecten voor kinderen die het om wat voor redenen ook moeilijk hebben of wel wat extra geluk gebruiken kunnen. Je zou voor minder een flesje bubbels willen opentrekken!

Deze ook lezen?

Reacties gesloten.