Groenten als basis in een zoet gerecht, ik merkte al eerder dat er lekkere combinaties mogelijk zijn. Deze truffels probeerde ik uit en zijn meteen goedgekeurd. Je kan er, zoals steeds, de groenten qua smaak niet uithalen.
Maak 4 wortelen schoon en snij ze in fijne blokjes (Ze blijven licht beetgaar dus als je dat niet graag hebt maak ze dan fijner in een blender). Laat 50 gr fijne suiker in 50 ml water smelten. Hak 1 bolletje gekonfijte gember fijn en voeg toe. Doe er de wortelblokjes bij en laat 3 minuten zachtjes koken. Afgieten.
Breng 120 ml sojaroom aan de kook. Breek 120 gr pure chocolade in stukjes en giet er de warme room bij en laat de chocolade smelten. Roer er de wortelen/gember, 10 gr plantaardige boter en een scheut rum onder. Laat goed afkoelen tot je een stevige ganache bekomt.
Rol balletjes van de ganache en rol ze door een bord met cacaopoeder en/of geraspte chocolade (ik gebruikte cacaopoeder en geraspte witte rijstmelkchocolade).
Légumes en desserts… on se régale!
Éplucher 4 carottes. Couper les en brunoise. Faire fondre 50g de sucre en 50ml d’eau. Couper 1 boule de gingembre confit en dés. Ajouter les carottes en le gingembre dans l’eau bouillante. Faire bouillir pendant 3 minutes. Égoutter.
Faire bouillir 120ml de crème de soja. Casser 120g chocolate pure en carrés dans un bol et verser la crème chaude. Faire fondre le chocolat. Ajouter les carottes/gingembre, 10 g beurre végétal et une goutte de rhum. Verser le mélange dans un bol, le laisser refroidir au réfrigérateur jusqu’à obtenir une ganache ferme.
Former des boules et rouler les dans une assiette de cacao en poudre et/ou de chocolat râpé.