Geen winterse rijstpap met saffraan en bruine suiker maar fris met kokosmelk, citroengras en limoen. Toen ik volgend recept tegenkwam was het dan ook meteen duidelijk wat ik ermee ging doen want ik hou van alles waar goed wat citroen of limoen in verwerkt zit. Maken en proeven dus. Je kan er ook van boefen natuurlijk want het is dé perfecte zomerversie van comfort food. Aantal weight watchers punten voor dit gerecht, euhm, (nog) geen idee en misschien maar best ook want de pot was veel te snel leeg.
Voor 4 personen: Breng in een pan 150gr dessertrijst met 400ml kokosmelk, 300ml water, 1 zakje vanillesuiker, 3el suiker en een in 3 stukken gesneden stokje citroengras aan de kook. Laat op laag vuur in 12 minuten gaar worden. Laat afkoelen tot lauw en verwijder het citroengras. Voeg naar smaak extra suiker toe. Rasp de groene schil van een limoen en pers de vrucht ook uit. Voeg rasp en sap toe en verdeel over 4 coupes. Serveer eventueel met stukjes verse mango en geraspte kokos. Tot zover het recept. Mijn ervaring is dat het gerecht geen extra suiker nodig heeft en goed gekoeld het lekkerst is.