Aan tafel Thuis

Den diner…

Ik wil eens heel goed vloeken!! Ik ben dus sinds vanmiddag bezig aan “den diner” voor het bezoek van vanavond. Maar er loopt vanalles mis:

  • Twee supermarkten voor ik alles heb wat op mijn lijstje staat en dan kom ik thuis en merk dat ik een belangrijk onderdeel van het menu vergeten ben. En ik ga NIET terug!
  • Het is veel te warm achter de kookpotten en efkes heb ik spijt dat ik niet gekozen heb om een salade te maken. Ondertussen staan de ramen overal tegen elkaar open en is het door de wind die zo door het huis waait nog een beetje te doen.
  • Iedereen waarschuwt me al de hele dag dat het straks zwaar gaat waaien, regenen, onweren… en ik WIL buiten eten verdorie want ik ben speciaal om 7u opgestaan om mijn terras te schuren en de tuinmeubels af te wassen!!
  • Ik ben nog maar amper begonnen of ik mors al deftig op mijn kleed. Een schort aandoen zou helpen besef ik iets te laat.
  • Ik maak de couscous klaar. Haal nadien een vork door de afgekoelde klomp om de massa wat los te maken en wat denk je!? Ik schuif uit met dat vork en een groot deel van de couscous vliegt op de keukenvloer. Niet zo erg zal je zeggen, je kuist dat op en klaar is kees. Niets van datte als je een hond in huis hebt die alles eet waar hij aankan. Toch ook een oplossing zal je dan weer zeggen. Jaaaaaa, als die hond inderdaad gewoon alles oplikt wel maar wat doet die klojo… hij loopt eerst met zijn poten door de couscous, likt her en der wat op en gaat dan lopen… mét een hoop korrels aan zijn poten plakkend. Resultaat: mijn halve huis zit onder de couscouspoten.
  • Ik gril de pijnboompitten en terwijl ik ze overkap in een potje valt bijna de helft er natuurlijk naast. Weer fun voor de hond natuurlijk die er in een wip staat en alles probeert binnen te schrokken.
  • Ik maak het rabarbersoepje klaar en schuif uit met de suikerpot. Resultaat: iets te zoet naar mijn goesting. Ik hoop maar dat mijn gasten zoetebekken zijn.

Hopelijk blijft het hierbij en krijgen mijn garnalen straks geen pootjes, gaat de fles wijn open zonder morsen, laat ik niets vallen,…. En mag ik dan nu eerst efkes vloeken!? Ik kan natuurlijk ook gewoon besluiten met: Nana je bent een kluns!

Dit lees je misschien ook graag...