Aan tafel allergievrij ongewoon lekker recepten vegan

Hemelse modder…

“Klinkt heerlijk! Ben nu toch wel érg benieuwd wat je van mijn hemelse modder (chocolademousse) uit Puur Plantaardig vindt… 🙂 liet Jacinta Bokma van devegetarier.nl over haar recept weten via Twitter. Een uitdaging die ik graag aannam. Had ik het maar niet gedaan…

…want nu weet ik hoe jammie die is! Deze chocomousse is lijnvriendelijk, 100% plantaardig en zó lekker dat je er niet van kan afblijven. Dit dessert gewoon niet elke dag maken is de enige oplossing om hem te kunnen weerstaan.

Je hebt er maar enkele ingrediënten voor nodig. Voor 4 personen: 100 gram pure chocolade, 1 rijpe avocado, 1/2 banaan (ik doe er volgende keer iets minder in), gedroogde veenbessen (1 minuutje gekookt of 15 minuten geweld in warm water), 1 tl vanille extract en 2 el agavesiroop (voor mij was 1 genoeg).

Chocolade smelten en mengen met geprakte banaan, siroop, vanille en uitgelekte veenbessen. Mixen in de blender. Geprakte avocado toevoegen en mixen tot stevige mousse. Goed laten koelen in de ijskast. Om duimen en vingers af te likken!

Doordat deze chocomousse melk- en eivrij is kan ik hem, als ik allergievrije zero zebra chocolade (te koop bij De tuinen, en Jamin) gebruik, zelfs maken voor onze kleinzoon.

Dit lees je misschien ook graag...