Aan tafel België citaten en gezegden koffie met vrienden

Koffie & bubbels…

… daar zeg ik zelden nee tegen. Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot. En proeven = genieten!

Dat is zeker het geval als je dat samen met je vriendin kan doen. Voor en na onze wandeling stapten we taverne Den Dremmel binnen. My treat want we vierden mijn verjaardag in uitgesteld relais. We begonnen, uiteraard, met een glaasje bubbels. Een fris slaatje deed geen afbreuk aan ons voornemen ons dieet trouw te blijven. Wat de koffie betreft lieten we ons het stukje verse broodpudding wel smaken.

Na de wandeling was een sanitaire stop hoognodig en sprongen we de taverne terug binnen. ‘t Is te zeggen, we zochten een tafeltje uit in de gezellige tuin (een leuke stopplaats ook als je een zomerse wandeling of fietstocht via de knooppunten maakt) en genoten van een biertje als aflsuiter. Zij bleef braaf trouw aan haar dieet en koos voor een Maes Zero (het verdict… jakkes!). Ik toonde minder karakter en dronk er het huisbier, een donker Dremmeltje (Jammie, maar dat wist ik al want ik dronk hem al eerder).

Bubbels, lekker eten, koffie, biertje, sjauwelen, veel lachen én nog een een kadoke krijgen… feestelijker kon het niet! Een kado met een hart, letterlijk, maar ook en vooral uit het hart. Haar warme gemeende woorden blijven tussen ons… wat kan vriendschap toch mooi zijn!

Dit lees je misschien ook graag...