citaten en gezegden koffie persoonlijk recepten taart vegan

Doe mij maar een taart…


Een gezonde mens die vijgen eet, wordt onstandvastig, genotzuchtig en wellustig. De redenering die ene Hildegard von Bingen ooit stelde kan waar zijn. Zelfs Adam en Eva moeten dat geweten hebben. 
Ik hou enorm van vijgen en ze staan dus regelmatig op ‘t menu…
Zeker nu het volop vijgentijd is. Ik maakte er onlangs nog lekkere compote van en verleden week dacht ik ‘Hmm het weer begint er naar te vragen, doe mij maar een taart.’  Het werd een vijgentaart met sesam. Vijgen en sesam blijken ongelooflijk goed samen te gaan.
We aten ‘s avonds een stukje met een lekker glas zoete wijn. En nog een en nog een… (Dan bedoel ik zowel taart als glas hoor. *bloos* Tarapaca Late Harvest  is trouwens een erg aan te raden Chileense dessertwijn!)  Het spietje dat overbleef kreeg de dag nadien gezelschap van een kopje koffie. Tja, het kan niet alle dagen volop feest zijn hé.

Je maakt de taart als volgt: Rooster 3 el sesamzaad in een droge pan. Laat afkoelen op een bord. Verwarm de oven voor op 160°c. Snij enkel verse vijgen in reepjes. Klop 65 gr plantaardige boter en 60 gr bruine suiker met de mixer tot een luchtige massa. Klop er 1 el keukenstroop en een geplette (over)rijpe banaan onder. Spatel er 1 el kaneel, het sesamzaad, 125 gr bloem en 1 tl bakpoeder luchtig door. Schep de helft van je deeg in je (beboterde) taartvorm, beleg met schijfjes vijg, de andere helft van het deeg erboven en afwerken met nog een laag vijg. Ik strooide over de toplaag de overschot van de sesamzaadjes maar zou dat, puur om esthetische redenen, een volgende keer niet meer doen. Bak in ongeveer een uur gaar. Smakelijk!

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. mmmm voor de wijn én de taart!

Reacties zijn gesloten.