Verleden week stonden de resultaten van het Geluksonderzoek van de KU Leuven, waaraan ook ik meedeed, in de krant. Liefst 10000 Vlamingen schreven zich in, 7770 van hen begonnen er ook effectief aan. Een groter succes dan verwacht.

Persoonlijk geluk is voor de helft genetisch bepaald en voor 10% afhankelijk van omstandigheden. Alleen, dat wisten ze al.  Hoe zit het met de resterende 40% en kan je dat zelf sturen, dát was de grote vraag.

Scherven brengen geluk maar ook gelukstips lijken te helpen om gelukkig te worden/zijn. Na 4 weken opvolgen van gekregen tips was het geluksniveau van de meerderheid namelijk aantoonbaar gestegen. Zelfs 6 maanden na de ‘gelukscursus’ waren de deelnemers nog steeds gelukkiger dan toen ze aan het onderzoek begonnen.  Natuurlijk werkte het niet bij iedereen. Ik was al heel blij dat te lezen, want bij mij deden de tips eigenlijk niks. Dat kwam óf doordat ik veel van de tips al toepaste in mijn dagelijkse leven óf omdat ik gewoon een moeilijk mens ben, hahaha, dat kan ook.

Er bestaat blijkbaar ook zoiets als een geluksplafond en er zijn al momenten geweest waarop ik met mijn vingers dat plafond kon aanraken. In feite vind ik overgelukkig zijn niet zo leuk. Dit kan niet blijven duren, het gaat té goed denk ik dan. Heel ver in mijn achterhoofd nestelt zich beetje bij beetje de vrees dat er iets gaat gebeuren zodat de bel kapot springt. Meestal is dat uiteindelijk zo maar dat is nu eenmaal het leven. Geluk maak je zelf. Zelfs met tegenslag in het leven kan je gelukkig zijn, het is maar hoe je tegen dat leven aankijkt. Geef mij maar vele kleintjes, die maken evengoed één groot!

Dingen weggeven is iets wat mij gelukkig maakt. Zo lopen er voor november geefmaand momenteel 3 give aways. De tweede, de spreuk, moet op dit moment al verloot worden onder 20 meedingers. Daarom besloot ik een soortgelijk bord dat ik zelf aan de muur wilde hangen eveneens weg te geven en zo een persoon extra blij te maken.

GIVE AWAY 4…

2014-11-24 09.48.34giveaway4

Dit metalen bord (afmetingen 24 cm x 19 cm) met geluksrecept en koffiethema kan het jouwe zijn. Laat het gewoon in een reactie weten als je wil meedingen.

Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt.

Aanbevolen artikelen

13 Reacties

 1. Ik denk niet dat er standaard tips voor geluk zijn voor iedereen, je moet af en toe ook eens stilstaan bij kleine geluksmomenten inderdaad. Genieten maakt een mindere dag net iets minder minder – zeg maar 😉
  En dat plafond daar blijf ik ook liever wat uit de buurt want van daaraf kan het alleen maar minder worden, je moet iets te wensen of te dromen overhouden anders werkt dat plafond ook niet.
  Goh, wat ben ik toch wijs vandaag 😉
  Fijne dag! 🙂

 2. Bewust worden van het geluk wat er al is, kan je gelukkig maken. Soms kun je de dingen als te vanzelfsprekend ervaren. Is mijn ervaring.

 3. Ik heb alvast een glimlach op mijn gezicht als ik het bord lees … dus het zou wel leuk zijn als ik dat wat vaker kon hebben 🙂 Ik doe weer graag mee.
  Gelukkig zijn. Misschien kunnen sommige tips wel werken. Maar het vooral in het hier en nu leven en alle kleine dingetjes om je heen zien en proberen (zeg wel proberen :-)) er van te genieten, de ene dag gaat dat wat beter als de andere. Ik heb wel geleerd dat als ik een downdag heb, dat ik me daar dan moet bij neerleggen, want dat het de dag erna gegarandeerd stukken beter gaat. Al heel veel frustratie uitgespaard sinds ik dat weet ==> happy dus 🙂

 4. Wat een leuk bord! Ik loot graag mee voor mijn vriend. Hij heeft een kookstudio en daar zou deze goed passen natuurlijk! Succes ook met de laatste geefdagen! Liefs, Welmoed

 5. een bord om bij stil te staan (give away 4). ‘k zou er graag meer bij stil willen staan

 6. Ik doe mee voor de give-away4 – een bord op U tegen te zeggen!

 7. Wat een leuke geefactie! Ik had er nog niet van gehoord. De maand november is al bijna voorbij. Maar volgend jaar ga ik het ook inzetten. Ontzettend leuk om te lezen op je blog hoe het je vergaat deze maand! Ik doe graag mee met deze give-away4 . En ja ik hou ook van het geluk in de kleine dingen zien. Nog veel weggeefplezier deze maand, lieve groet Pauline

 8. […] nam ik een stuk taart mee voor mijn kinesiste (‘k weet dat ze graag snoept) en zette ik give away 4 […]

 9. Ik ben het helemaal met je eens, vele kleine gelukjes maken een hele grote!! En het is ook nog eens veel fijner om het verdeeld te krijgen ipv alles in 1 keer.
  En, ja dit bord is ook weer fantastisch!! Dus, ik wil weer graag mee doen…

  Liefs Nana

 10. Ik geniet ook van de kleine dingen. En inderdaad, vele kleintjes….
  Grtjs
  daniëlle

 11. Goh op zo ne schone give away zeg ik geen neen! Tof dat bord… zou ik wel heel graag willen winnen…
  En volgens mij zit je helemaal juist om je resterende 40% geluk te verwezenlijken… al die kleine beetjes geluk… dat zijn de besten! Geniet ervan!

 12. van ingelgem cindy

  fantastisch voor de eetkamer!

 13. Oh wow wat een leuk bord en jij houdt het niet voor jezelf met het koffiethema? Ik ding weer mee voor mijn dochter. Ze vind dit soort spreuken borden prachtig, maar dat wist je al.
  Oh ik loop echt achter met bij lezen van de geefmaand blogs, kom er gewoonweg niet aan toe. Nog een mooie laatste geefweek! Knuff!

Reacties zijn gesloten.