koffie mijn familie mijn huis recepten vegan

Gluren…

‘k Had vandaag naar ‘t stad kunnen trekken. Dat had gekunnen ja want er is weer heel wat te doen dezer dagen. Vanmorgen las ik in de krant bijvoorbeeld over één van die geniale attracties die dit jaar in Ekeren op het Wintervuur programma staan; Gluren. Ongegeneerd binnenkijken, wat zeg ik, binnengaan bij mensen thuis…
Een museale theaterwandeling, zo noemt dat blijkbaar, door vijf huizen. Schitterend! Echt iets voor bloggers vind ik want die gluren toch eigenlijk ook bij elkaar binnen via de blogs!? Als je je aangesproken voelt, meewandelen kan nog tot en met 4 januari. 

Mochten de mensen vandaag bij mij komen gluren zouden ze zien dat de open haard brand en dat ik van crocoonen hou. Ze zouden ook merken dat een groot deel van de kerstversiering al naar de garage versluisd is maar dat er in de woonkamer toch nog wat cadeautjes klaarliggen. In de badkamer zou het duidelijk zijn dat ik vandaag alle vuile was heb weggewerkt. Aan de geur van boenwas en allesreiniger (met rozengeur) zouden ze merken dat ik gepoetst heb. Mijn opruimkriebels die vandaag plots de kop opstaken, in de berging staat het daardoor vol met ‘rommel’ voor de kringloopwinkel, zullen ook niet onopgemerkt blijven. Het zou hen opvallen dat ik een keischattige hond heb die, terwijl ik aan mijn bureau zit te schrijven, graag in een hoekje van één van onze leeszetels als een opgerold bolletje wol ligt te slapen. Altijd in mijn zetel, nooit die van manlief. Ga ik er zelf inzitten, met een boek of handwerk, dan vleit hij zich warm tegen me aan met zijn schattige kopje op mijn schoot. Aan de gebaren en de decibels waarmee ik onze hond roep zullen ze weten dat hij jammer genoeg doof aan ‘t worden is. 


In de keuken zien ze de ingrediënten voor het groentestoofpotje dat ik straks ga klaarmaken en ruiken ze nog de overgebleven kruidige geur van mijn kop winterkoffie die ik als vieruurtje maakte. Met dat laatste zorgde ik een beetje voor mijn eigen, weliswaar innerlijke, wintervuur.

 

Voor 4 glazen: Roer in een steelpan 6 el cacao met 100 ml koude sojamelk tot een papje. Voeg nog 500 ml sojamelk, geraspte schil van 1/2 sinaasappel en 1,5 kaneelstokje toe en verwarm 10 minuten op het laagste vuur. Zeef de hete chocolademelk, klop schuimig en verdeel over 4 hittebestendige grote glazen. Schenk in elk glas 1 hete vers gezette espresso. Verwarm nog 200 ml sojamelk, klop ook dit flink schuimig en verdeel over de choco-latte-espresso. Bestrooi met kaneel. Smakelijk! 

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

  1. Heerlijk hé binnengluren.:-)

  2. Hhihi gezellig dat we even mochten mee gluren, ik heb gisteren ook een kleine blik in onze huiskamer gegund ;). Deelde al eens eerder de foto beneden van mijn blogplekje en de bovenste is van onze nieuwe ladenkast…ik ben gek op laatjes :). Knuff!

  3. zegt:

    gezellig!!!

  4. Ik ben zelf ook een curieuzeneus dus ja, wie wil er niet graag binnengluren via andere blogs. 🙂

  5. ik las over dat &quot;Gluren&quot; ook in de krant vandaag, lijkt me wel iets voor mij (curieuzeneus als ik ben)<br />En ja, bloggers laten soms heel intiem rondkijken in hun leventje…ook dat is een beetje gluren. Misschien daarom dat ik zo graag bij anderen ook kijk/lees… ;-)<br /><br />Nog een fijn eindejaar, en alle goeds voor 2014!

  6. Wat een gezelligheid is het daar bij jou. Tof om zo eens binnen te gluren.<br />Grtjs<br />Daniëlle

  7. Heerlijk om even bij je binnen te hebben gegluurd!! Sowieso heerlijk om te doen bij anderen hihi..nu ook met al die kerstversieringen &amp; gezelligheid! Ik wens je een fijn oud en nieuw!

Reacties zijn gesloten.