citaten en gezegden koffie kringwinkel enzo lezen verzamelen woord in beeld

Ik ben een kringloopwinkelvrouw…

Toen ik Ann Helena Kenis vrijdag het podium van Belgium’s got talent zag opkomen was ik al fan nog voor ze iets gezegd of gezongen had. Die vrouw straalde gewoon plezier uit. Toen ze vertelde wat ze kwam doen was ik helemáál verkocht. ‘Ik ga een liedje zingen over de kringloopwinkel’ zei ze droogjes. De jury trok grote ogen maar ik voelde al aan mijn blaas dat het een succes zou zijn. De Nederlandse lezers zullen het naar alle waarschijnlijkheid gemist hebben maar geen nood, luister en kijk even mee naar haar optreden: Ik ben een kringloopwinkelvrouw (klik voor het filmpje van VTM).

 

Niet alleen de liefde voor kringloopwinkels hebben we blijkbaar gemeen. Nee hoor, ze zingt ook heel grappig over andere dingen. Coffee in the morning?


Oh ja, ik ben fan!

Mijn interessantste kringloopkoopjes van de laatste weken geef ik hier meteen ook maar mee.

Onverwachts onderweg aan een kringwinkel stoppen en dan voor geen geld een mooi dik Sarah Kay boek tegenkomen!? It made my day!

sarah kay boek

Of voor 10 cent een exemplaar van een Janneke en Mieke boek van Lia Timmermans vinden dat ik nog niet heb. Super toch!?

DSCN6939

Jaja, mijn verzamelingen zijn al wel gevaren de laatste tijd. Ook wat het koffiethema betreft vond ik het één en ander. De spreuk over koffie en liefde kon ik niet laten liggen, ben gek op mooie woorden. Een boek, in dit geval een kinderboek van Luc Sillis (De koffie van de sjeik) lees ik binnenkort voor aan de kindjes en mag dan in de kast bij de verzameling koffieboeken. Er staan ook mooie prenten in. Geen knipboek hoor! En dan staan er sinds kort ook drie mooie koffiepotten in mijn kast. Een vervolg op die eerste vintage koffiepot van Wade die ik jaren geleden kocht.

spullen koffie kringloop

Deze keer een onweerstaanbare Noorse vintage ‘Lotte’ Turi-design koffiepot, eentje van Salins France die ik in gedachten deze zomer al op de tuintafel zie staan én, iets waar ik al heel lang naar op zoek was, een koffiepot mét filter van Melitta. Leve de slow-coffee!

slow coffee vintage koffiepot

Oepie, bemerk ik daar op sluikse wijze een nieuwe verzameling mijn kast binnensluipen? Laat manlief het maar niet merken.

Dit lees je misschien ook graag...

19 Reacties

 1. zegt:

  Mooie leuke dingen die je hebt gevonden! 😉

 2. zegt:

  Geweldig, die Ann Helena, moest ook dat stukje van de kringloopwinkelvrouw nog even kijken. Wat weet ze dat publiek mee te krijgen, echt leuk! Ik heb de andere kandidaten niet gezien, maar ze zal vast geheel terecht gewonnen hebben.

  1. Nana zegt:

   Ze is nog niet gewonnen hoor maar gaat wel door naar de volgende ronde. Ze gaat uiteindelijk wel winnen denk ik. Als alle kringloopwinkelvrouwen een smsje sturen tijdens de uitzending gaat dat vast lukken. Systeem overbelast! 😉

 3. zegt:

  Wah, gave kringloopvondsten!!! Jawel da’s mazzel hebben 🙂 Mijn verzamelwoede zou er zowat van gaan groeien, terwijl ik net flink aan de opruim ben, dus dat kan niet he! Toch wel handig dan de verzamelingen van mede bloggers, kan ik daar mooi van genieten, zonder dat het me ruimte kost. Wat een grappige vrouw, die Ann Helena!
  Fijn weekend!

  1. Nana zegt:

   Dat is ook een manier ja. 😀

 4. Mirjam zegt:

  Heb net even zitten genieten van het filmpje, wat een enthousiasme, wat een energie, leuk! En wat een geweldige vondsten, wauw! Ik wist niet dat je koffieboeken verzamelde, deze is wel gaaf, zeg! En die koffiepotten, zijn dat echt kringloopgelukjes? Ze zien er zo gaaf uit, heel bijzonder. Enjoy!!

  1. Nana zegt:

   Allemaal kringloopwinkelgelukjes. Echt waar Mirjam. En die verzameling koffieboeken is heel miniem hoor. Ben daar toch wel selectief in. Liefst prentenboeken.

 5. zegt:

  Oh Nana, wat een mooie dingen heb je weer gevonden!! Prachtige koffie potten.
  Vorig jaar waren we op Terschelling en daar dronken we koffie in een klein eet cafeetje waar ik mijn ogen uit keek. In de hele ruimte was net onder het plafond een plank gemaakt, waar alleen maar koffiepotten opstonden. Overal waar je keek; koffiepotten. Prachtig!

  Liefs Nana

  1. Nana zegt:

   Oh wauw, een adresje naar mijn hart. 😉

 6. Das weer genieten, van de kringloopvrouw en je mooie vondsten.
  Morgen is het retro dag in de krinkel in Heist. Wie denk je dat daar naar te gaat….
  Grtjs
  Daniëlle

  1. Nana zegt:

   Hahaha, en wat gevonden?

 7. Wat een leuke kringloopvondsten alweer, mooie koffiepotten!! Ik heb ook nog een oude melita filter van aardewerk voor één kopje. Gebruik ik wel eens als er een iemand op bezoek komt die graag gewone koffie drinkt ipv cappuccino poeder dat manlief drinkt. Ik drink zelf totaal geen koffie, maar zie zeker de charme van deze mooie koffiepotten!
  Oh dat liedje ga ik straks eens naar luisteren, manlief ligt nog te slapen ahum te snurken…werd er om half zes wakker van…dan maar even bijbloggen enzo. Knuff!

  1. Nana zegt:

   Dank je dat je even langskwam Susan. 🙂 Geen koffiedrinker? Mooie theepotten zijn ook leuk. 😉

 8. zegt:

  Amaaai! Wat een moois! En hiep hiep: we gingen slapen en zapten af en zagen nog net dat liedje! Geweldig he! Ik ben ook al fan 🙂 Het zit nog in mijn hoofd….

  1. Nana zegt:

   Ik krijgt het er echt niet uit. Neurie het elke dag. 🙂

 9. Dees meende nie! Zoveel geweldigs op de kop kunnen tikken! Hoe zeggen de hollanders dat? Wat een mazzel had je!
  Ja en die Ann Helena Kenis is geweldig… die mag los winnen van me! Dankjewel voor dit leuke clipje!

  1. Nana zegt:

   Wel niet in ene keer hé Kris. 🙂 Ge weet dat ik er veel in de buurt heb en regelmatig ga. Dat is den truk! 😉

 10. Wat een rare vrouw was me dat ! 🙂
  Ik ben toen 1 avond uitgenodigd geweest om in het publiek aanwezig te zijn bij BGT, en ik ben heel blij dat ik dit madammeke niet heb zien passeren. Alhoewel ze het publiek wel goed mee had !

  1. Nana zegt:

   Misschien raar maar enorm grappig. Ik ga volgende keer wel in jou plaats dan. 🙂

Reacties zijn gesloten.